Услови коришћења

Услови коришћења


Добродошли на портал Магазин Новости.рс

Магазин Новости.рс омогућују вам коришћење услуга и садржаја свог портала које је подложно доле наведеним Условима коришћења. Услови коришћења примјењују се на све садржаје и услуге Магазин Новости.рс портала.

Коришћењем било ког дела Магазин Новости.рс портала као и свих његових делова и подсајтова Компаније НОВОСТИ (у наставку само Магазин Новости.рс) сматра се да су корисници упознати са овим условима и свим ризицима који настају из коришћења ове wеб странице те прихватају да користе садржај ове wеб странице искључиво за сопствену употребу и на властиту одговорност.

АУТОРСКА ПРАВА

Магазин Новости.рс полажу ауторска права на све властите садржаје (текстуалне, визуелне и аудио материјале, базе података и програмерски код). Неовлашћено коришћење било ког дела портала, без дозволе власника ауторских права, сматра се кршењем ауторских права Магазина Новости.рс портала и подложно је тужби.

ПРАВО НА ИЗМЕНЕ САДРЖАЈА И УСЛУГА

Магазин Новости.рс задржавају право промене, укидања (привременог и трајног) било ког садржаја или услуге на порталу без претходне најаве.

ЛИНКОВИ НА ДРУГЕ ВЕБ СТРАНИЦЕ

Магазин Новости.рс портал састоји се од властитих садржаја, садржаја партнера и оглашивача, бесплатних садржаја, садржаја креираних од стране посетилаца.

Све садржаје Магазин Новости.рс портала користите на властиту одговорност и Магазин Новости.рс не могу се сматрати одговорним за било какву штету насталу коришћењем.

Магазин Новости.рс не сноси одговорност ни за какву штету насталу оглашавањем на свом порталу.

ЗАШТИТА ПРИВАТНОСТИ

Магазин Новости.рс портал поштује приватност својих корисника и посетилаца портала. Податке из процеса регистрације, те остале податке о кориснику, Магазин Новости.рс неће давати на увид трећој страни. Подаци о кориснику неће бити доступни трећој страни осим у случају када је таква обавеза регулисана законом.

Магазин Новости.рс могу у складу са законом прикупити одређене податке о корисницима добијене током коришћења портала (искључиво подаци о рачунару и подаци о Интернет провајдеру). Ове податке Магазин Новости.рс користи како би имао информације којима би побољшао портал и његове садржаје додатно усмерио и прилагодио публици која га посећује.

Магазин Новости.рс се обавезује да ће чувати приватност корисника портала, осим у случају тешког кршења правила Магазин Новости.рс портала или незаконитих активности корисника.

ОБАВЕЗЕ КОРИСНИКА

Корисницима Магазина Новости.рс портала строго је забрањено:

-    објављивање, слање и размена садржаја који крше постојеће српске и/или међународне законе, садржаја који је увредљив, вулгаран, претећи, расистички или шовинистички те штетан на било који други начин

-    обављивање, слање и размена информација за које посетилац зна или претпоставља да су лажне, а чије би коришћење могло нанети штету другим корисницима

-    лажно представљање, односно представљање у име другог правног или физичког лица

-    објављивање, слање и размену садржаја који су заштићени ауторским правом

-    објављивање, слање и размена нежељених садржаја корисницима без њиховог пристанка или тражења, или путем обмане

-   свесно објављивање, слање и размена садржаја који садржи вирусе или сличне компјутерске датотеке или програме начињене у сврху уништавања или ограничавања рада било ког софтвера и/или хардвера и телекомуникацијске опреме

-    прикупљање, чување и објављивање личних података других посетилаца портала и корисника

РЕГИСТРОВАНИ КОРИСНИЦИ

Регистровањем на Магазин Новости.рс порталу корисник је обавезан да прође поступак регистрације, унесе истините податке, те одабере корисничко име и лозинку.

За све објављене садржаје под појединим корисничким именом одговоран је искључиво корисник који га користи. Магазин Новости.рс не могу одговарати за неовлашћено коришћење налога, нити евентуалну штету насталу на тај начин.

Магазин Новости.рс задржавају право да укину или да ускрате могућност коришћења корисничког налога и/или једне или више услуга за које је корисник регистрован, без претходне најаве или/и објашњења.

Магазин Новости.рс не сноси одговорност за штету насталу укидањем корисничког налога или/и једне или више услуга за које је корисник регистрован.

КОМЕНТАРИ

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила:

Коментари објављени на порталу Магазин Новости.рс не одражавају став власника и уредништва, као ни корисника портала. Ставови објављени у текстовима појединих аутора такође нису нужно ни ставови редакције, тако да не сносимо одговорност за штету насталу другом кориснику или трећој особи због кршења ових Услова и правила коментарисања.

Сваки прекршај правила коментарисања може резултирати упозорењем или забраном коришћења. Администратори и редакција једини су овлашћени за интерпретацију правила.

-    Кориснички налози власништво су даваоца услуге и свака злоупотреба истих је кажњива

-    Кориснику се приступ коментарисању може онемогућити и без претходног упозорења.

-    Администратори задржавају право цензурисања постова што ће бити назначено у тим постовима. 

Строго су забрањени: говор мржње, увреде на националној, расној или полној основи и псовке, директне претње другим корисницима, ауторима новинарског текста и/или члановима редакције, постављање садржаја и линкова порнографског, политички екстремног, увредљивог садржаја, оглашавање и постављање линкова чија сврха није давање додатаних информација везаних за текст.

Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени.

Редакција Магазин Новости.рс задржава право да не одобри коментаре који не поштују горе наведене услове.

БЛОГ

Сваки текст на Блогу је искључиво став аутора и не одражава ставове Магазина Новости.рс Аутор блога може пунити свој блог садржајем који жели, било да се ради о тексту, фото или видео материјалу. Аутор блога може да коментарише текстове других блогера, као и да одговара на коментаре на својим блоговима. Нерегистровани корисници Блога не могу писати своје блогове али могу да шаљу коментаре на текстове регистрованих блогера.

Забрањено је објављивање и размена садржаја који крше постојеће српске и међународне прописе. Такође, строго је забрањено објављивање текстова и коментара који су увредљиви, вулгарни, претећи, расистички или шовинистички, као и садржаја који је штетан на било који други начин.

Није дозвољено објављивање, слање и размена информација за које члан Блога зна или претпоставља да су лажне, а чије би коришћење могло да нанесе штету другим особама.

Строго је забрањено лажно представљање, односно представљање у име другог правног или физичког лица. На Блогу није дозвољено објављивање, слање и размена садржаја који су заштићени ауторским правом; свесно објављивање, слање и размена садржаја који садрже вирусе или сличне штетне компјутерске програме.

Администратори Блога задржавају право да привремено или трајно искључе из дискусије оне чланове који се не буду придржавали наведених правила и услова коришћења Блога.

ФОРУМ

Пре него што почнете да постављате питања или користите форум на било који начин, прочитајте правила која на овом форуму важе.

Непоштовање истих може Вас довести у непријатну ситуацију.

Отварање тема (топика):

Сваки топик мора бити отворен у форуму који му тематски припада. Пре отварања новог топика проверите да ли је на форуму већ покренута таква дискусија, како не би било дуплирања тема. Уколико се деси да на форуму корисници отворе две исте теме, модератор форума ће избрисати ону касније постављену.

Приликом постављања теме морате написати уводни пост којим објашњавате разлог покретања теме и који јасно одређује смисао дискусије.

Велика слова:

На форуму није дозвољено писање искључиво великим словима јер ће то бити схваћено као “викање”. Неки елементи текста могу бити написани великим словом, али цео текст не.

Корисничко име:

На форуму није дозвољено коришћење више од једног корисничког имена (ницкнаме).

На форуму је забрањено остављати информација о себи (бројеве телефона, е-маил, кућне адресе). Такође, забрањено је остављати податке такве природе о другим учесницима форума.

Рекламирање на темама је строго забрањено.

ИЗМЕНЕ УСЛОВА КОРИШЋЕЊА

Магазин Новости.рс задржавају право измене ових услова коришћења у било ком тренутку и неће бити одговорне за могуће последице произашле из таквих промена. Наведене промене ступају на снагу објављивањем на овим интернет страницама