· · Коментара: 0
Муња

Ова лепотица је бржа од трептаја ока - до стотке за три секунде! (Фото)

"Шевролет корвета стингреј" има В8 мотор који испоручује 495 "коњских снага" и максималну брзину од 312 километара на час.

2020-Chevrolet-Corvette-Stingray-nas.jpg
Фото:"Шевролет"

Најпознатији амерички спортски аутомобил "шевролет корвета", осме генерације је спремна да освоји срца купаца, зависника од адреналина и љубитеља мириса спржених гума и бензина.

Верзија "стингреј" је пред нама, а из "Шевролета" најављују још моћнију верзију "З06" која би требало да стигне наредне године и још "муњевитију" са ознаком "ЗР1" која ће имати чак 900 КС и хибридни погон...

Фото:"Шевролет"

Мотор је пребачен са предњег дела возила на средину.

- "Корвета" је увек представљала врх иновација у ауто-индустрији.Традиционално, са мотором напред, је нешто што је досегло свој лимит и кренули смо даље - каже Марк Реус председник "Џенерал моторса"

- Она је комфорна, забавна и даље изгледа као "корвета" и иде као "корвета". Убрзава до 100 км на час за мање од три секунде!

И ова "корвета" је атрактивног дизајна као и увек, са модерним кокпитом, бројним системима асистенције, изванредним "Бозе" аудио системом, много је ту карбон-фибера, алуминијума, коже и осталих врхунских материјала.

Прочитајте још: Нови "џук" сам избегава сударе

Понуђена је палета од 12 боја возила. За унутрашњост возила је одабрано шест нових боја.

У "Шевролету" а поносом истичу да је срце овог аутомобила, прави драгуљ, нови осмицилиндрични мотор од 6,2 литре радне запремине "ЛТ2". Уз моћну ергелу од 495 "коња" следује и 637 нм обртног момента. Сва та силна снага се преко осмостепеног аутоматског мењача преноси на задње точкове.

Фото:"Шевролет"

Дужина аутомобила је 4.630 мм, ширина 1.934 мм, а висина 1.234 мм. Маса возила је 1.530 кг. До 100 километара на час из места спринта за нешто мање од три секунде, а максимална брзина је 312 километара на час.

Цена је 58.900 долара.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.