· · Коментара: 0
ДОБРЕ ВЕСТИ

Нови PlayStation 5 подржаће већину игрица са конзоле претходне генерације

У току је тестирање најигранијих игрица на новој конзоли како би игрице радиле без грешке

playstation-2597209_960_720.jpg
Фото: Pixabay

Нова конзола PlayStation 5 (PS5) ипак неће оставити на цедилу власнике конзоле PlayStation 4!

Након спекулација да нова конзула неће моћи да подржи игрице програмиране за последње објављену верзију PlayStation-a, из Sony-ја су поручили да љубитељи ове игре немају разлога за бригу и да ће нова конзола подржати већину "старих" игрица које подржава PlayStation 4.

Прочитајте још: Пронашли идеално решење за време пандемије: Pokémone од сада тражите у својим домовима (Видео)

Наиме, PlayStation 5 који ће се према последњим информацијама крајем године наћи у слободној продаји широм света, подржаваће више од 4000 игара тренутно доступних за PlayStation 4.

Главни архитекта за нову верзију конзоле PS5, Mark Cerny током представљања нове конзоле навео је да ће нова генерација подржавати готово све наслове који су међу првих 100 најигранијих.

Прочитајте још: Стигло решење: Како заувек блокирати нежељену пошту на Gmail сервису?

Из ове компаније и наводе како не само што ће садашње игрице бити доступне, већ би на новом сиситему могле и боље функционисати због приказа слике у већој резолуцији и имаће стабилнији frame rate. 

У току је провера сваке игрице појединачно како би се утврдило да ли ће нека од њих имати проблема приликом учитавања и рада на новој конзоли.

Пет најпопуларнијих игрица које ће се вероватно наћи на PlayStation 5


Фото: Depositos photo

Gran Turismo 7 званично је најбољи аутосеријал на конзолама. Он је изашао као ексклузива за PlayStation, а данас је игра која са сваком ново врзијом конзоле постаје све реалистичнија.

Horizon Zero Dawn 2една је од Сонy франшиза. Свет механичких диносаура је изгледао апсолутно феноменално на PlayStation 4 па стручњаци предвиђају да ће још реалистичније изгледати на PlayStation 5. Нажалост, као и у случају Gran Turismo, Gyerilla до данас није потврдила да ради на Horizon игрици за PlayStation 5.

Прочитајте још: Представљен најновији уређај: Надзорне камере са вештачком интелигенцијом (ВИДЕО)

God of War 2 је најновији наставак популарне акцијске авантуре, али је на последњој верзији конзоле показао да још увек није на свом креативном врхунцу који се очекује на PlayStation 5 конзоли. Кратос је одувек био синоним за PlayStation бренд па се и нова верзија ове игрице очекује у новј генерацији уређаја.

The Last of Us Part 2 званичнo је најављен за мај 2020. године, а представља наставак иконичке акцијске авантуре који долази на PlayStation 4. Ипак, стручњаци предвиђају да ће се радити о такозваном cross-platform наслову, који ће бити прилагођен за игру на две генерације популарне конзоле.


Фото: Depositos photo

Marvel's Spider-Man 2 игрица била је толико добра да је продавала конзолу четири године након што је изашла, што врло веројатно и значи да Sony ради на његовом наставку који ће се скоро сигурно наћи на новој генерацији његове популарне кућне конзоле. 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.