· · Коментара: 0
НОВИТЕТ

Како ће изгледати нови Sony Playstation 5? Откривена и цена

Први наговештаји су да ће конзола имати ретро изглед, али и да ће цена стајати најмање 500 долара

sony.jpg
Фото: Depositphotos

Долазак нове конзоле Sony Playstation 5 и даље се очекује сваког тренутка, а прототипови и дизајн новог уређаја иазавало је велико одушевљење љубитеља Sony-а.

Према првим информацијама, горња страна Playstation-a 5 (PS5) биће у облику слова "V", односно римски број 5. Тако дизајн изгледа истовремено и футуристички и носталгично, као из научнофантастичних филмова из осамдесетих. Оно што посебно подсећа на старије уређаје је његова гломазност.

Прочитајте још: НИНТЕНДО: Чланство у онлине заједници доноси стотине бесплатних игрица

До сада је познато да ће PS5 користити AMD графичке чипове. Нови Sony Playstation 5 ће бити знатно бржи приликом учитавања и имаће побољшан звук. Подржаваће "ray-tracing" технологију и имаће SSD хард диск за бржи приступ играма.


Фото: Pixabay

PS5 ће имати редизајниране џојстике, који ће садржати хаптичке информације које ће корисницима пружати бољи осећај онога што се у играма дешава.

Прочитајте још: Очекивано: Знате ли која је најбоља игрица 21. века?

Иако из компаније Sony нису желели да се огласе по питању цене конзоле, али Harding-Rols предвиђа да ће PS5 вероватно коштати око 500 долара, ако не и више.

Pirs Harding-Rols, директор за истраживања и анализу игара компаније IHS Market, предвиђа да ће Нинтендо конзола бити продата у 20.2 милиона примерака, док ће PS5 забележити око 6.5 милиона продаја, а Xbox X серија у око 4.5 милиона комада у 2020. години.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.