· · Коментара: 0
ПРВО МЕСТО

Очекивано: Знате ли која је најбоља игрица 21. века?

Игрица која је од 2009. године залудела свет продата је у више од 175 милиона примерака

maincraft.png

Концепт игрице засноване на блоковима (сендбокс) од 2009. године резултирао је највећом базом обожавалаца, које је до сада једна игрица имала што је сврстава на прво место најбољих игрица 21. века, пише Гардијан.

На основној верзији игрице "Мајнкрафт" засновани су и филмови, компоноване  песме о њеном нелинеарном начину игре и могућности да играћи примене машту у начину иградње градова и сложених грађевина.

Прочитајте још: Пет нових игрица стиже у марту

Иако је првобитно лансирана у 2009. години, игрица "Мајнкрафт" своје пуно издање добила је тек у новембру 2011. године са невероватних 10 милиона регистрованих играча. Касније су уследиле конверзије са ПЦ рачунара у Иксбокс, плејстејшн и паметне телефоне, чиме су креатори игрице привукли нову публику.

Продата за 2,5 милијарде долара
Компанија Мајкрософт средином 2014. године откупила је игрицу "Мајнкрафт" заједно са фирмом Мојанг, која је игрицу и направила. Цифра за коју је компанија преузела Мајнкафт и Мојанг је чак 2.5 милијарде долара!

Мултиплејер опција окупола милионе играча

У "Мајнкрафт" играчи могу самостално градити или се придружити пријатељима, уводећи нови облик креативне сарадње на мрежи. Користећи компоненту црвеног камена у игри, која омогућава да се предмети у свету напајају електричним погоном, обожаватељи игрице су почели да граде сложене машине, укључујући радне машине. 

Прочитајте још: Ако укључите ОВУ ОПЦИЈУ на телефону, батерија на Андроиду ће трајати дуже

Са више од 175 милиона примерака који су сада продати на низу уређаја, са паметних телефона до слушалица у виртуелну стварност, "Мајнкрафт" је превазишао идеју шта су игре и шта могу да постигну. 

Два искуства играња
Први ниво искуства је Сурвајв мод у коме су играчи морали да се боре против зомбија и џиновских паука док су рударили за ресурсе. У другом нивоу, Цреативе моде играчи су добили неограничен инвентар дрвених, стаклених и камених блокова да би се концентрисали на израду својих амбициозних пројеката.

Прилагођен различитим потребама играча

Током протекле деценије, "Мајнкрат" је постао хоби и друштвени простор. Постављени су сервери за особе са аутистичним спектром, који пружају витално средство за сусрет и комуникацију са другима. Стотине школа широм света користи едукативно издање "Мајнкрафта" за подучавање физике, геологије, драме, уметности, електронике и одрживе пољопривреде. Културни и образовни домет игре је огроман. 

 

 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.