· · Коментара: 0
Замагљено

Изгребан НАТПИС НА САТУ! Да ли истину о Џеку Трбосеку скрива тајно братство које ПОСТОЈИ И ДАНАС?

Име најчувенијег масовног убице на свету, упркос доказима,дневнику убице и сату, и даље под велом мистерије

Depositphotos_365124690_s-2019.jpg
Фото:"Депозитфото"

Више од једног века су били уверени да је тајна о идентитету Џека Трбосека сакривена испод седам брава, али онда је у редовима једног од три најтајнија енглеска друштва, које је основано још пре Викторијанске ере завладала паника.

Појавио се, 1988. године дневник извесног Џејмса Мејбрика, богатог трговца памуком из Ливерпула! Његова исповест од 9.000 речи са којима су детаљно описани злочини „Џека Трбосека“ у Лондону 1888. и 1889. и потпис узбуркало је јавност.

Фото:"Депозитфото"

Али, чланови тајног Реда су преко својих канала успели да убеде јавност да је реч о фалсификату, иако је на основу сачуваних писама које је убица слао лондонским новинама у којима је признавао своје злочине (свирепа убиства најмање пет проститутки) било веома лако утврдити аутентичност!

Иако је 2017. форензичким вештачењем утврђена веродостојност дневника, цео случај је опет обавио вео мистерије.

Прочитајте још: Добро погледајте овај САТ и ако га на нечијим рукама ВИДИТЕ, знаћете ко је тај ЧОВЕК

- Тајно друштво, стари Ред, један од најтајанственијих и најмоћнијих у Енглеској, у то доба је практиковало разне окултне обреде, бавило се црном магијом. Јасно је и тада било (као и сада) да је Ред морао да сакрије праву истину јер су у цео случај били упетљани веома моћни и познати људи и из редова аристократије – објашњавало је тада више писаца-истраживача целог случаја – Нејасно је да ли је Мејбрик био члан или је Ред само користио његове услуге.

Фото:"Депозитфото"

Уосталом, када се истрага којом је руководио Фредерик Аберлин инспектор Скотланд јарда приближила Мејбрику он је изненада преминуо, чинило се прво природном смрћу, али је тек на интервенцију браће покојника, откривено да је у ствари отрован, а да се арсеником послужила његова жена Флоренс Елизабет Чендлер која на суђењу, које је било веома праћено с обе стране Атлантика, никада није открила мотив.

Многи су тврдили да је она случајно открила да је њен муж Трбосек па да ге је зато убила, али има и оних који су тврдили да је само „поступила по наређењу“.

Прочитајте још: Откривено где се налази 28 ТОНА ЗЛАТА! Немци су га сакрили, познато у којој се ПАЛАТИ крије

Занимљиво је да је Мејбрик, негде у време када су се догађала и убиства у Лондону, путовао с времена на време у Америку и да су се и тамо десила слична убиства.

Још један доказ иде у прилог онима који сматрају да је Мејбрик био Џек Трбосек – његов џепни сат који је пронађен у јуну 1993. Наиме, на унутрашњој страни поклопца изгребан је натпис „Ја сам Џек“ што многи сматрају као признање Мејбрика.

Па ипак, и тај доказ је некако „замагљен“.

Прочитајте још: Трећи рајх је слао експедиције на Тибет, а шокираћете се када видите шта је СС чувао у овој библиотеци

Занимљиво је и да је први инспектор Метрополите полиције, који је радио на прва два случаја убистава у Вајтчепелу, Едмунд Рид био члан Реда Друида (чак је одликован и Златним орденом) и да је он први указао на Мејрбика. Одмах затим истрага је додељена Аберлину.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.