· · Коментара: 0
ЕНИГМА

Језеро СМРТИ пореде са Бермудским троуглом, јер у њему мистериозна сила ГУТА бродове и људе

Ова кинеска "вода смрти" гута рибарске и војне бродове, а када пресуши на дну нема ни олупинама. Како је пресушило тако се опет напуни водом.

Brod.png

Језеро Појанг, највеће у Кини, има вековну репутацију „воде смрти“. Рибарски, теретни и војни бродови у њему нестају без трага, па га пореде са Бермудским троуглом, тим пре што је интересантно да се оба места налазе практично на истој географској ширини - између 28,22 и 29,45 степени северне географске ширине.

Прочитаје још: Арапи су вриштали од страха, а из вина су избијале варнице: Шта се крије на ВРХУ ПИРАМИДА?

Наводи се мноштво потенцијалних разлога зашто се ово догађа у непосредној близини храма Лоји, који је омиљено туристичко место: необични обрасци ветра, ковитлаци, аномалије магнетног поља које привлаче невероватне муње, али ништа од тога не може до краја решити загонетку. Многи верују да ту постоји натприродна мистериозна сила која крши законе физике. Историјски записи показују да је чак 13 бродова потонуло један за другим 3. августа 1985.

Храм Лоји Фото: Архива Новости
У једном дану су потонула три брода, а мисли се да је крива мистериозна сила која их потапа ветром!

Неки од пријављених случајева били су посебно занимљиви и чак су постали легенде. Такав је случај „Кобе Мару“, јапанског брода који је 16. априла 1945. превозио преко 200 људи. Био је сунчан и миран дан, идеалан за пловидбу, а онда се одједном створила невероватна плима, због драстичне промене времена, и читав брод је био уништен, а путници нестали у језеру. Седам ронилаца послато је у потрагу за потопљеним бродом, али само један од њих је преживео - и ничега се није сећао. Све у свему, само од 1960. до 1980. више од 200 бродова је потонуло у водама језера Појанг.

Јапански брод је потонуо са 200 путника, а од рониоца, који су их тражили, преживео је само један!

Године 1970. саграђена је брана дугачка 609 метара, која се уздизала петнаестак метара изнад површине и - једне ноћи је нестала без трага. Последњи већи злогласни случај догодио се 2010. године, када је брод тежак преко милион килограма необјашњиво потонуо у близини обале. Сваке године пловила мистериозно нестају и њихове олупине никада се пронађу.

Цара је језеро спасло Фото: Архива Новости
Последњи брод, тежак више од тон, нестао је 2010. године и то крај обале, а олупина није пронађена.

На хиљаде људи сведочи о необичности овог језера, на којем се сунчан дан у секунди може претворити у морнарску ноћну мору. Иако нема везе са науком, древна легенда нуди објашњење; 1368. године цар Хунг Ву из династије Минг суочио се са важном и одлучујућом битком против свог ривала Чена Јулијанга из династије Јуан. Док је прелазио језеро, његов противник га је заробио, а у том тренутку се појавила огромна корњача која га је превезла на свом оклопу на другу страну.

Храм са корњачом
Када је крунисан за цара, Хунг Ву је саградио храм Лоје са статуом корњаче на вратима. Мештани кажу да језеро само по себи понавља ову историјску битку.

Прочтиајте још: Руски научник тврди да ванземаљци постоје, а он зна где и како нас контролишу

Ово необично језеро наставља да изненађује. Тако је пре неколико година потпуно пресушило, претварајући се у огроман травњак. На дну се ништа необично није видело, осим само неколико олупина. Када је период суше прошао, језеро Појанг се поново напунило водом...

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.