· · Коментара: 0
ПРВА ДАМА

Необичне лепоте, названа ПУСТИЊСКА РУЖА: Она је ПРВА ДАМА Сирије, победила је РАК, а о љубави са Башаром КОЛАЈУ ПРИЧЕ (ФОТО)

Асма ел Асад прва је дама Сирије и супруга Башара ел Асада.

1595235117_Capture01.JPG
Фото: Принтскрин / Инстаграм / asmaalassad

Асма је рођена у Лондону, 11. августа 1975. године, а њена породица је пореклом из града Хомс у Сирији. 

За разлику од свог супруга, Асма није одрасла у Сирији. Рођена је у Великој Британији где је и завршила факултет на Краљевском колеџу Универзитета у Лондону, где су је пријатељи знали као Ему.

Прочитајте још: Савет Дикенса за СРЕЋАН ЖИВОТ: Након страшне несреће написао је ПОРУКУ која и данас објашњава све

Отац јој је био кардиолог, а мајка дипломата. Асма је студирала француски језик и касније радила за "Дојче банку" у Лондону као инвестициони банкар, са клијентима из Европе и са Далеког истока.

За свог садашњег супруга, Башара ел Асада, удала се када је имала 25 година. Упознали су се када је Башар био на специјализацији из офталмологије у Лондону, а поновно су се срели 2000. године. Венчали су се у тајности годину дана касније, тек неколико дана након што је њен муж преузео функцију председника након смрти свог оца.

Позната је и под именима "пустињска ружа", за оне који је доживљавају као нежну и крхку.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"..بتفوقكم اليوم وتسلحكم بالعلم والمعرفة تسيرون على دروب النور التي سار عليها آباؤكم حين بذلوا نفوسهم ليدفعوا عن #سورية عتمة الظلام وإرهاب الظلاميين.. فهنيئا للوطن بكم.. وهنيئا لكم بآباء منحوكم أرفع شرف، وبأمهات قدمن لكم ولسورية أنموذجا للعطاء دون حدود .." الرئيس #الأسد خلال استقباله والسيدة #أسماء اليوم مجموعة من أبناء وبنات #الشهداء #المتفوقين في شهادتي التعليم الأساسي والثانوي .. برفقة أمهاتهم.. #أبناء_الشهداء_أمانة

Објава коју дели The First Lady Asma al Assad (@asmaalassad) дана

Прочитајте још: Са годину дана знао је корејско писмо, а са три објавио КЊИГУ ЕСЕЈА! Он је НАЈПАМЕНТИЈИ човек на свету, а само у ЈЕДНОМ ТРЕНУТКУ је срећан

Асма је веома активна на друштвеним мрежама где мало-мало објављује фотографије са децом, из посета вртићима или сличним установама.

На друштвеним мрежама њен рад прати више од 340.000 људи, а о њеној хуманости говоре бројне акције чији је покретач.

Дана 8. августа 2018. објавила је да је на хемотерапији због рака дојке, који је откривен у раној фази. Упркос терапији трудила се да увек обиђе породице страдалих бораца сиријске војске, са марамом око главе.

На званичној Фејсбук страници Председништва објављена је фотографија сиријског председника како седи поред болничког кревета своје супруге која прима терапију, испод које пише да је малигни тумор откривен на време.

У земљи без лекова и болница прва дама је победила опаку болест. Када су сазнали лепе вести из председничке палате у Дамаску, саопштено је: "Путовање је завршено!" 

Путовање једног живота

Асма ал Асад, уз све квалитете које поседује, такође је и жена необичне лепоте, поред победничког духа који носи у себи. Са супругом Башаром има троје деце Хафиза, Зеина и Карима.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.