· · Коментара: 0
ПРИРОДНИ ЛЕК

Уколико имате хемороиде, мелеми ових биљака ће вам помоћи да НЕ ИДЕТЕ НА ОПЕРАЦИЈУ

Тачан узрок болести хемороида није познат, а постоперативна бол након класичне операције једна је од најнепријатнијих искустава.

Depositphotos_50246737_xl-2015.jpg

Зато се Руси све чешће окрећу природним начинима лечења. Ево неких од најчешће примењиваних рецепта за успешно лечење хемороида.

Кантарионово уље

Можете користити кантарионово уље које ћете више пута на дан мазати на болна подручја. Оток ће се повући, а бол ће бити знатно мањи.

Прочитајте још: Спречите појаву тешке болести: Ово је 5 чајева против КАНЦЕРА и свима су доступни

Облог од кромпира

Ољуштен кромпир исеците на штапиће и оставите у замрзивач. Више пута на дан узмите по једно парче и њиме лаганим покретима пређите по хемороидима. Већ после неколико дана ћете приметити побољшање.

Чуваркућа и мед

Опран лимун исеците на кришке, потопите у литар воде у којој сте растопили кашичицу соде бикарбоне, и оставите да одстоји један сат. Исеците га на кришке и самељите са листовима чуваркуће. Масу процедите кроз газу и додајте мед, па сипајте у стаклену теглу. Свако јутро на празан стомак узимајте по једну кашику ове смесе, користечи дрвену или пластичну кашику.

Лековити чепићи
За ове чепиће, који се користе анално, потребно је самлети чуваркућу и помешати са свињском или, ако можете да нађете, гушчијом машћу. Обликујте чепиће и заледите. Користите их један, до три пута дневно

Чај од мирођије

Око 20 грама ситно сецкане мирођије прелијте са два децилитра кључале воде. Овај чај пије једном дневно, пре јела.

Дивљи кестен
Сваког дана у току две недеље пре јела попијте по 20 капи екстракта дивљег кестена. Након тога потребно је направити седмодневну паузу и по потребни поновити терапију.

Леска и црна топола

Направите смесу од десет грама екстракта лишћа и коре леске, 10 грама ланолина и 25 грама масти од пупољака црне тополе и њоме премазујте хемороиде.

Хајдучка трава

Једним литром провреле воде прелити 3 грама ситно сецкане хајдучке траве и оставити да одстоји пет минута. Процедите и пијте три пута на дан  пре јела.

Прочитајте још: Неке пасте за зубе садрже СРЕДСТВО ЗА ПРАЊЕ КОЛА: Ево како да на природан начин уклоните непријатан задах ЗАУВЕК

Смоква и ротква

Три до четири суве смокве потопити преко ноћи у води, ујутро их појести наташте и попити воду у којој су стајале. Када се уклони притисак на анус, хемороиди ће се повући.

Еликсир од рена

Чај од зове
Са два децилитра кључале воде прелити десетак листића зове, а потом оставити да на тихој ватри кува осам минута. Процедити, засладити медом и пити пре јела. Незаслађеним чајем наквасити стерилну газу и ставити на хемороиде као облог увече након туширања.

Два корена рена средње величине очистити, нареднати и додати приближно исту количину меда. Измешати, поклопити и оставити у фрижидер. Свако јутро на празан стомак узимати по једну кашичицу ове смесе, а то чинити и увече пред спавање.

Благотворна мирођија

Попарити 10 г мирођије са 2 дл кључале воде и пустити да одстоји два сата. Пре спавања пити по шољу млаког чаја. Након туширања, пожељно је оболело место испирати течношћу која се прави на следећи начин: 25 г мирођије попарити с 2,5 дл кључале воде, оставити да одстоји два сата па процедити. Испирати свако вече, шест дана заредом.

Тинктура од камилице

Тинктура од камилице благотворно утиче на тегобе које изазивају спољни хемороиди. Ставити у тамну боцу 10 грама сувог цвета камилице и прелити са децилитром 70- постотног алкохола. Добро затворити и оставити на хладном четири недеље. Процедити кроз стерилну газу, па сипати у тамну боцу. Увече, након туширања, мазати оболело место.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.