· · Komentara: 0
SAVETI

MESO mora da se odmori, a MAJONEZ treba da se umori

Bogata trpeza nezamisliva je bez domaćeg majoneza i sočnog mesa, a evo i kako da ih spremite.

Depositphotos_125845644_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Za pripremu bogate trpeze potrebno je dosta vremena, ali domaća hrana nema konkurenciju. Iznenadite ukućane i jednostavno napravite domaći majonez bez čega ukusan ručak ne može da se zamisli.

Pročitajte još: Raste kao KOROV, a salata od njega je prepuna VITAMINA

Majonez uz pečenje
Foto: Depozitfoto

Potrebno je: 

  •  jaje
  • 220 ml ulja
  • kašičica limunovog soka ili sirćeta
  • 1/4 kašike soli
  • Ukoliko želite jači ukus dodajte beli luk i senf.

Priprema:

Sve sastojke stavite u činiju i umutite ih mikserom najjačom brzinom, sve dok ulje ne postane belo i kremasto, a smesa gusta. Znaćete da je dobro umućeno kada činiju okrenete naopako i iz nje ne iscuri majonez, baš kao kada mutite belanca. Majonez čuvajte u staklenoj tegli u frižideru i konzumirajte ga u roku od nedelju dana.

Tajna ukusnog mesa nije samo u začinima!

Koliko će jelo biti ukusno, zavisi od načina pripreme, ali nije tajna samo u začinima. To važi i za meso.

Pre nego što ga stavite da se peče, važno je da izvesno vreme bude van frižidera da bi doseglo sobnu temperaturu. Ukoliko je meso bilo u zamrzivaču i nije potpuno odmrznuto, neće biti ravnomerno pečeno, pa iznutra može ostati nedovoljno pečeno, a spolja da se prepeče.

Pročitajte još: Nemate vagu u kuhinji? Nema problema, postoji drugi način da izmerite šta želite

Takođe, sokovi koji se stvaraju tokom pečenja mesa, nalaze se u sredini. Zato, pre nego što isečete i servirate meso, sačekajte malo da upije ukusne sokove.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.