· · Komentara: 0
SAVETI

Stiglo rešenje: Kako zauvek blokirati neželjenu poštu na Gmail servisu?

Podaci Google pokazuju da je najmanje jedna od hiljadu pristiglih poruka neželjena, odnosno spam

apple-691323_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Iako kompanija Google tvrdi da njena tehnologija mašinskog učenja blokira 99.9 odsto neželjene pošte na Gmail-u, to ne osporava statistiku da jedna od hiljadu neželjenih poruka ipak probije odbrambeni zid i nađe se na listi primljenih poruka. Tako gotovo svakodnevno na adrese korisnika dođe bar jedana neželjena poruka.

Posednji podaci, takođe pokazuju da od 50 do 70 procenata poruka koje Gmail primi svakog dana pripadaju neželjenoj pošti. 

Pročitajte još: Svaki drugi telefon sa 5G mrežom je - Samsung

Ovih poruka možete se rešiti njihovim blokiranjem ili prijavljivanjem Google servisu, koja će se dalje pobrinuti da se takve poruke više ne pojavljuju u sandučiću. 

Sledeći koraci pokazaće vam kako da jednostavno i brzo blokirate poštu i pokušaje prevare. Blokiranjem neke adrese sa koje stiže pošta više nećete moći da primate i vidite e-mail poštu tog pošiljaoca.


Foto: Pixabay

Blokiranje neželjenje pošte na Gmail-u na računaru

Pronađite e-mail pošiljaoca kojeg želite blokirati i otvorite ga. U gornjem desnom uglu e-mail imate ikonicu na kojoj su prikazane tri tačkice. Klikom na tu ikonicu pojaviće vam se opcija "More". 

U padajućem meniju odaberite ono što želite da uradite, blokirate ili prijavite pošiljaoca. Za prijavu odaberete opciju "Report phishing", a za blokiranje pošiljaoca "Block".

Pročitajte još: Predstavljen najnoviji uređaj: Nadzorne kamere sa veštačkom inteligencijom (VIDEO)

Kliknite "OK" kako biste potvrdili preusmeravanje svih budućih poruka sa te adrese u korpu za neželjenu poštu.

Blokiranje neželjenje pošte na Gmail-u na

Pronađite e-mail pošiljaoca kojeg želite da blokirate i otvorite ga. I ovde ćete pronaći ikonicu sa tri tačkice, klinkućete na nju u gornjem desnom uglu kako bi vam se otvorio padajući meni. U padajućem meniju kliknite "Report spam".

Pročitajte još: Pametni zvučnici nas "tajno" slušaju i kada toga nismo svesni?

Za blokiranje korisnika kliknite sličicu sa tri tačkice desno uz naziv pošiljaoca i adrese. U padajućem meniju odaberite opciju "Block".

 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.