· · Komentara: 0
TEHNO SAVETI

Evo kako da ZATAMNITE ekran na Gmail aplikaciji

Sledite korak po korak naša objašnjenja ukoliko posedujete iPhone mobili telefon

Gmail-dark-mode.jpg
Foto: Depositphotos

Tamni način rada Google aplikacija postao je apsolutni trend, koji je zbog preglednosti i prirodnijeg osvetljenja u zatvorenom prostoru postigao veliku popularnost.

Pročitajte još: Sačuvajte svoje vreme: Kako da na najlakši način pronađete željenu fotografiju na Guglu?

Donosimo vam korak po korak smernice i upustva kako da istalirate ovaj način rada na vaš telefon.

Jedini uslov - morate imati instaliran iOS 13 ili noviji operativni sistem

Pročitajte još: Stručnjaci su utvrdili nešto ŠOKANTNO kod video poziva, SIGURNO ćete se složiti sa njima

Ukoliko posedujete iPhone telefon, morate imati instaliran iOS 13 ili noviji operativni sistem. Ukoliko imate operativni sistem ove generacije, možete promeniti izgled aplikacije Gmail tako što ćete aktivirati tamni način rada. 

iOS operativni sistem

Pročitajte još: Pet TRIKOVA koji čuvaju bateriju na vašim laptopovima

  • Otvorite aplikaciju Settings, pa pdaberite karticu Display & Brightness
  • Na idućoj stranici biće ponućeno više opcija. Odaberite ili Dark pri vrhu kartice ili uključite opciju uz Automatic. 
  • Ako odaberete Automatic Gmail će se po danu prikazivati u svetlom, a po noću u tamnom izdanju.

Ako se tamni način rada nije aktivirao, pokušajte da pronađete ovu opciju u  izbornik Themes i u njemu rešite problem. Opcija za odabir tamnog načina rada nalazi se na samom vrhu otvorene kartice, koju jednostavno aktivirate.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.