· · Komentara: 0
Životinje

Da li ste ZNALI da u beogradskom ZOO VRTU živi na svetu NAJSTARIJI "primerak" svoje vrste? (FOTO)

Doputovao je u prestonički zoološki vrt davne 1937. godine

1594215224_beozoovrt24112015-24-.jpg

Američki aligator po imenu Muja smatra se najstarijim živim aligatorom na svetu, a nalazi se upravo u Beogradskom Zoo vrtu.

Pročitajte još: "UKLJUČITE MOZAK!" Poruka vozača GSP postala HIT: EVO zašto se "KUVAMO" i ZNOJIMO iako radi klima

Doputovao je u prestonički zoološki vrt godinu dana po njegovom osnivanju, 09. avgusta 1937. godine, kao već odrasla životinja, sa još jednim aligatorom, a u velikom kontigentu životinja iz nemačkog zoološkog vrta.

Pročitajte još: Sve oči uprte u dečaka Alekseja iz Nikšića: On radi ono što MALO KO SME (VIDEO)

Danas je on jedini preostao od stanovnika Vrta koji su uspeli da prežive Drugi svetski rat, tokom koga je "Vrt dobre nade", budući da je Beograd u dva navrata bombardovan, bio gotovo potpuno razoren.

Operacijom produžen život
- Muji je prilikom jedne hirurške intervencije amputiran deo prednjeg uda, čime mu je zapravo produžen život - rekli su u Beo Zoo vrtu.

Muja je u prilično dobroj kondiciji, hrani se jedanput nedeljno i pojede po 5-6 kilograma mesa. NJegova dugovečnost uticaće na to da bude postavljena gornja granica dužine života ove vrste koju naučnici nisu mogli da utvrde u prirodi.

Pročitajte još: Da li znate zašto KRALJ u znaku HERCA jedini NEMA BRKOVE?

Nadamo se da će još dugo poživeti u našem Vrtu i postati apsolutni svetski rekorder u dugovečnosti među aligatorima.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.