· · Komentara: 0
Preživljavanje

Efektan signal - brza pomoć

Većina nas iz kuće ne izlazi bez mobilnog telefona i novčanika. Takvu naviku treba imati i kada su u pitanju signalni uređaji ukoliko idete izvan urbanih područja.

garmin-2-5e25a561e2a6c.jpg
garmin-Garmin

Minijaturni Garmin inReach pripada kategoriji "emergency beacon" uređaja za signalizaciju i pozicioniranje u nepredviđenim situacijama. On je i više od toga. Težak tek 100 grama, dimenzija 10x5x2,5 cm daje vam GPS koordinate, a u slučaju potrebe satelitskom mrežom Iridium, šalje ih kompaniji GEOS koja spasilačkim timovima pokriva više od 140 država sveta.

InReach Mini omogućava komunikaciju SMS porukama, a aplikacije za uparivanje sa drugim uređajima olakšavaju učitavanje karata, primanje meteo-izveštaja i upozorenja kao i čitav niz drugih korisnih funkcija. Autonomija rada je oko 50 sati, a litiјum-jonska baterija puni se preko standarnog USB priključka. Po ceni boljeg telefona (oko 400 evra) i u Srbiji možete nabaviti Garmin inReach Mini kod ovlašćenog zastupnika u Beogradu. Jednako je koristan pri planinarenju, u lovu, na skijanju ili tokom plovidbe.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.