· · Komentara: 0
POLITIKA

Počela je IZBORNA TIŠINA, a ovo je SPISAK PRAVILA kojih se treba pridržavati

Trajaće do nedelje 21. juna u 20.00 časova

1592555418_izbori--1--foto-arhiva-novosti.jpg
Foto: Arhiva Novosti

Izborna tišina je u toku. Počela je sinoć u ponoć, a trajaće sve do nedelje, 21. juna u 20.00 sati. Za vreme tišine kandidati moraju da se pridržavaju određenih pravila. Pravo glasa na parlamentarnim i lokalnim izborima ima 6.583.665 građana Srbije, a glasaće se na 8.386 biračkih mesta.

Pročitajte još: Vučić JEDINI NA SVETU ima ovu karakteristiku, a mogao bi da mu parira samo ruski car Petar Veliki!

1. Zabranjena je izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Foto: N.Fifić

2. Na biračkom mestu i na 50 metara od njega zabranjeno je isticanje simbola i propagandnog materijala kandidata koji učestvuju u izborima.

3. Na dan glasanja od 7.00 do 20.00 sati dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava.

4. Za vreme izborne tišine dozvoljeno je emitovanje informacija o odzivu birača i spotova nadležih republičkih organa i nevladinih organizacija kojima se građani upućuju kada i kako mogu da glasaju.

Pročitajte još: "Kao što znate, nisam bila pozvana..." Devojka na venčanju BIVŠEG DEČKA napravila skandal - mlada POBEGLA

Na parlamentarnim izborima ove godine učestvovaće 21 izborna lista stranaka i koalicija koje će se boriti da pređu cenzus od tri odsto i osvoje poslanička mesta u Skupštini Srbije.

 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.