· · Komentara: 0
Tragedija

MOŽE LI TUŽNIJE?! Bobana poslednju medalju osvojila sa trudničkim stomakom, nekoliko meseci PRED SMRT(FOTO)

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković preminula je juče, u 31. godini posle kraće i teške bolesti.

1592812499_pjimage--2-.jpg
Foto: N. Skenderija

Bobana se porodila pre 20 dana, a komplikacije koje su nastale tom prilikom, imale su fatalne posledice.

Strelkinja rođena u Boru ovim sportom je počela da se bavi sa devet godina u rodnom gradu, a tokom bogate karijere širom sveta je osvajala medalje i na najvećim takmičenjima predstavljala Srbiju.

Pročitajte još: Poginula Anastasija! Poznata blogerka pala sa motora i na mestu ostala MRTVA (FOTO)

O njenoj posvećenosti sportu najbolje svedoči činjenica, da iako je već bila trudna, ne odustane od Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Bobana je na takmičenje koje se krajem februara održalo u Vroclavu krenula sa vidljivim trudničkim stomakom, a sa istog se vratila sa čak dve medelja oko vrata, i to one najsjajnije.

Ona je osvojila ekipnu zlatnu medalju, u timu sa Zoranom Arunović i Jasminom Milovanović, u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara. One su u finalnom okršaju bile bolje od reprezentacije Poljske za koju su nastupale Joana Tomala, Kladia Breš i Beata Bartkov Kviatkovska.

Bobana je prvu medalju na velikim međunarodnim takmičenjima osvojila 2007, kada je na Evropskom prvenstvu u francuskom Dovilu izborila bronzu vazdušnim pištoljem u juniorskoj konkurenciji.

Pročitajte još: Poginula ćerka (27) poznatog pevača: Stradala na licu mesta!

U seniorskom debiju na najvećim takmičenjima, na šampionatu Evrope u norveškom Merakeru 2010. postala je šampionka Evrope vazdušnim pištoljem. Isti uspeh ponovila je i na EP u finskom Vierumaekiju 2012, kao i ove godine na Evropskom šampionatu u Vroclavu. Jedna od najboljih svetskih takmičarki pištoljem u 21.veku. Na Evropskim prvenstvima vazdušnim oružjem održavala je kontinuitet visokih plasmana i godinama dokazivala da pripada elitnom krugu

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.