· · Komentara: 0
HIGIJENA ZUBA

Njemu je tajnu otkrila BAKA: Napravite narodnu rusku pastu za zube (RECEPT)

Svi sastojci za rusku pastu su jeftini, a ne sadrže hemiju kao što je to slučaj sa kupovnim.

1592906442_Depositphotos_37452335_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Veoma neobičan starinski recept stiže do nas iz beležnice Valerija Strogonova iz Volgograda. To je recept za zdrave zube sa još neobičnijim sastojcima.

Pročitajte još: Doktori jednoj grupi pacijenata prepisali SMEH, a drugoj LEKOVE: Rezultat NEVEROVATAN

Nezadovoljan dejstvom kupovnih pasti za zube, stanjem svojih zuba i činjenicom da koristi ipak hemijske preparate, ovaj Rus je počeo da koristi stari recept o kome mu je govorila baka.

Zubi će blistati Foto: Depozitfoto

- Kada sam bio mladić, smejao sam se njenim receptima koji su mi bili zabavni, ali danas, pošto uviđam da je potrošačka kultura zapravo prevara i kultura koja hoće po svaku cenu da vam proda svoj proizvod bez obzira na kvalitet, setio sam se njenih saveta - kaže Valerij.

Pre deset godina je počeo da pravi pastu po babinom receptu.

Ima deset godina kako je počeo da pravim  pastu za zube po njenom receptu. Svi su mu zubi zdravi i oseća se zdravo. Zadovoljan ovom neobičnom pastom za zube, Strogonov je recept podelio javno i dostupan je svima da se lično uvere da li "radi" ili ne.

NJegov recept je jedan od retkih u kojima se koristi ljuska oraha i braon pregradica unutra, takođe. Slomite dva oraha i uzmite tvrdu, braon ljusku i pregradu koja odvaja jezgra.

Dva oraha Foto: Piksabej

Od sastojaka je potrebno:

  • dva oraha
  • prstohvat suvog pelina
  • aktivni ugalj
  • soda bikarbona

U 0,1 dl stave se ljuske od oraha, pelin, i ostavi da kuva 10 minuta, dok se ne dobije braon boja koju će sastojci pustiti. Skloni se sa vatre i u ukuvanu smsu doda se jedna kafena kašičica sode  bikarbone. Sve se dobro promeša da se sastojci sjedine, a zatim se sve rocedi kroz cediljku. Dobije se  tečnost braon  boje.

Tečnost sipajte u flašicu i dodajte kašiku aktivnog uglja.

Tečnost se sipa u flašicu iliteglicu u koju će moći da se uroni četkica za zube. U posudu se doda kašika aktivnog uglja, sve se promeša i pasta je spremna da se koristi.

Ovakvim rastvorom, kaže Valerij Strogonov, nekada su naši stari prali zube i većina je imala pod stare dane sve zube. Pasta nema hemije, ne iritira sluzokožu, mogu da je koriste i deca.

Pročitajte još: Bol u vratu može da dovede do MOŽDANOG UDARA: Aleksandar preporučuje 7 lakih VEŽBI (FOTO)

Svi sastojci su jeftini i  svako očas posla može da ih sjedini i isproba rusku pastu za zube za koju se tvrdi da sprečava karijes.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.