· · Komentara: 0
BRAK

Šta se desi kada se rodi beba? Umesto sreće, kreće kriza, a ko je odgovoran?

Roditelji se tokom prve godine braka u proseku za 365 dana posvađaju čak 2.500 puta, što znači da se odigra sedam svađa dnevno.

Rayvod.png
Foto: Depozitfoto

Ništa nije isto, ali ono što je simptomatično jeste to što rođenje bebe može mnogo da pokvari odnos između supružnika. To je potvrdilo i britansko istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 majki i očeva.

Pročitajte još: Tate, istraživanje jasno pokazalo šta najviše utiče na bliskiji odnos sa detetom

Čak trećina ispitanih parova je priznala da im se upravo to dogodilo. Odnos više nije bio jak i blizak otkad je na svet stigla kruna njihove ljubavi. Svađe, loš seksualni život i nedostatak komunikacije među supružnicima su vodeći propratni elementi u prvoj godini života bebe - pokazala je studija.

Svađe i nedostatak komunikacije među supružnicima je smrt za brak.

Ono što posebno zabrinjava jeste da se čak petina parova razvede ili privremeno raziđe u tom periodu.

Pročitajte još: Dozvolili ste malom detetu da gleda TV? Napravili ste veliku grešku, a shvatićete kad bude kasno

Roditelji se u proseku za 365 dana posvađaju čak 2.500 puta, što znači da se odigra sedam svađa dnevno. Kao povod za rasprave, ispitanici su naveli nekoliko najčešćih razloga za spoticanja - prebacivanje ko je više umoran, ko je manje spavao, ko bi trebalo da se bavi detetom kada se ono probudi u toku noći, ko bi trebalo koji posao da radi u kući, zašto se samo jedno od njih trudi, gde je nestala intima, zbog čega se mešaju ostali članovi porodice...

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.