· · Komentara: 0
INTERNET PRETRAŽIVAČI

Google Chrome je i dalje neprevaziđen pretraživač, a pravo IZNENAĐENJE su drugo i treće mesto!

Google Chrome i dalje najpopularniji servis za pretragu interneta, dok je vicešampionsku poziciju zauzeo proizvod iz Microsoft kompanije

internet-explorer-2815927_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Poslednje analize NetMarketShare pokazale su da je Google Chrome i dalje neprevaziđen internet pretraživač, sa oko 69% udela na tržištu. Iako ovo nije iznenađujuća činjenica, ono što je velika vest jeste da je Microsoft Edge zauzeo drugu poziciju sa oko 8% udela na tržištu. Ovo znači da je Mozilla Firefox pao na treće mesto!

Na četvrtom je mestu Microsoft Internet Explorer sa oko 6% udela, dok je na petom je mestu Apple Safari sa oko 4% udela.

Pročitajte još: Možete li da zamislite da naočare puštaju muziku i uspostavljaju poziv? Sada je i to moguće (VIDEO)

Padom udela korisnika Internet Explorer-a profitirao je upravo Edge, prema kojem odlaze njihovi korisnici.

Ovi podaci pokuazuju da se isplatilo što je Microsoft odlučio preći na Chromium za Edge od 15. januara. Tada je krenula tranzicija i "tradicionalni" Edge. Tako je njegov EdgeHTML, koji je kreirao Microsoft, zamenio je Chromium bazirani Edge.

Pročitajte još: Odzvonilo aplikaciji TikTok: YouTube spremio novu platformu - YouTube Shorts

Najočitije promene su novi logo, koji više nije potpuno plave boje već ima i svetlije nijanse. Promenila se i korisnička naslovna strana pretraživača, kao i njegova funkcionalnost. Podseća na Chrome i Firefox, što je potpuno logično sa obzirom na Chromium.

 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.