· · Komentara: 0
Izdanje Kompanije „Novosti“

ČESTITAMO! Ovo su DOBITNICI knjige "One su promenile Srbiju"

Vaš novi, omiljeni portal Magazin Novosti poklanja 5 knjiga u izdanju Kompanije „Novosti“ o izuzetnim Srpkinjama, pod naslovom "One su promenile Srbiju".

Srpkinje-3d-2.png

Prvih pet čitalaca koji su poslali svoje podatke i na poklon dobili knjigu "One su promenile Srbiju" su:

  • Dragan Glušica
  • Dušica Tasić
  • Tanja Kovačević
  • Svetlana Reković
  • Ranka Đerić

Knjiga obuhvata 70 biografija srpskih heroina, koje po svojoj uzvišenosti i moralnoj lepoti ne zaostaju za ženama koje su uticale i menjale svetske tokove istorije. Namenjena je uzrastu od tinejdžerskog do zrelog doba i predstavlja  svojevrstan spomenar najznačajnijih žena Srbije, od Jelene Anžujske do Ane Ivanović. 

Sedamdeset uzbudljivih biografija iz različitih istorijskih, socijalnih, kulturoloških, porodičnih miljea ispisalo je svojevrsne medaljone o tim ženama, majkama, naučnicama, vladarkama, prosvetiteljkama, dobrotvorkama, umetnicama, ktitorkama, sportistkinjama… To su heroine u vremenu u kome su živele, a još više u ovom u kome im, ovom knjigom, iskazujemo počast i divljenje. 

Svaka od ovih velikih žena u dobu u kome je živela menjala je i promenila Srbiju, i ostavuila trajan pečat svoje izuzetnosti. Neke od njih rođenjem nisu bile Srpkinje, došle su u Srbiju, u njoj našle svoj dom i svojim delima, svojom pameću i hrabrošću osvetlile.

Knjiga „One su promenile Srbiju – izuzetne Srpkinje“ ukrašena je vrhunskim ilustracijama akademske slikarke Vojislave Bece Tanurdžić Belić. 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.