· · Komentara: 0
MAČKE

Sprečite MAČKU da zubima uništava nameštaj uz pomoć JEFTINE plastike za cveće (Video)

Mačke su lovci i moraju da oštre zube, ali jedna sitnice koja se prodaje na svim pijacama može da reši problem

Maca.jpg
Foto: A. M.

Poznate kao odlični lovci, mačkama u prirodi kretanje oštri kanče i zube, ali ovi krzneni ljubimci u stanu moraju to da čine same.

Mokrenje u saksiji
Kada mačka počne da mokri u saksiji to je najpouzdaniji znak da je spremna za ljubav. Jedno rešenje je da se saksija iznese, a drugo da se u pet-šopu kupi sredstvo koje ih mirisom tera da to čine.

Pročitajte još: Ako vam mačka legne na stomak ili glavu, ne sklanjajte je jer time vam daruje 10 GODINA ŽIVOTA

Vlasnici mačaka se često žale da njihove ljubimice uništavaju nameštaj. Obično je to samo jedan komad, ugao fotelje ili ćošak troseda, ali posle kratkom vremena tapacirani je spreman za tapetara. Problem sa noktima se lako rešava redovnim sečenjem, ali zubi su veći problem.

Nokti se laku seku, a zubi mogu da budu veliki problem za vlasnike mačaka.

Iako vlasnici pokušavaju da ih spreče da grizu delove nameštaja koji im se dopadnu kupujući im razne ugračke, mačke kao da uvek više vole stvari svog vlasnika.

Vlasnici macama zbog toga kupuju suvu, žilaviju hranu, da bi je duže grizle i se sa njom se teže izborile. Postoji jednostavno rešenje koje je, pre svega, izuzetno jeftino.

Pročitajte još: Da li ste znali? Čišćenje zuba i desni mačke neizostavan je deo svakodnevne oralne higijene

U saksijama cveća se često nalaze plastične rešetke koje se koriste za puzavice i ostale biljke kojima je potrebna potpora. Ovi plastični vrhovi izuzetno privlače mace. Jedna vlasnica mačke sa Novog Beograda se odlično dosetila da maci Šapici u lako dostupnu saksiju zabode ovu plastičnu rešetku.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.