· · Komentara: 0
RADIONICA

ZEC od toalet papira, zašto da ne? Trebaju vam samo još VEČERNJE Novosti i zabava nek počne

Toalet papira ima svaka kuća, a od preostale kartonske rolne i "Večernjih Novosti" mogu da se u društvu dece naprave mnoge kreacije.

IMG_20200412_174009.jpg
Foto: A. M.

Raširite po stolu stare "Večernje Novosti", spremite lepak i makaze u ruke, jer je vreme za kreativnu radionicu sa decom. Zeke su sinonim za proleće, a da bi se deca zabavila i napravila ove slatke životinjice dovoljno je imati "Večernje Novosti" i kartonske rolne koje su preostale od toalet papira.

Foto: A. M.
Prvo raširite "Novosti"

Pročitajte još: Deca će biti oduševljena i tražiće još: Potrebni su vam papir i flomasteri da napravite ČETIRI VOJVODE

Zec i zečica

Za svakog zeca je potrebna kartonska rolna, beo papir, lepak i makaze. Sa stranica "Večernjih Novosti" isecite šarene slike koje mogu da se iskoriste za zečije uši. Za ženskog zeca birajte crvene i roze boje, pa isecite dva uha i traku za brkove.

Zec od rolne toalet papira može da bude držač za "čuvarkuću", samo ga skratite da bude stabilniji
Deca će uživati
Foto: A. M.

Rolna od toalet papira, ukoliko nije bela. obloži se belim papirom, pa se na njemu crnim flomasterom nacrtaju oči, nosić i usta. Isečene uši se zalepe na beo papir, iseku, pa zalepe iznad očiju. Uši treba da se zalepe jedno pored drugog. Na mestu nosića se zalepe trake za nos i preko nalepi kružić isečen, takođe, sa neke slike iz "Novosti".

Debeli zeka

Sa strana "Novosti" koja obiluje tekstom iseku se krug, polukrug i dva uha. Pošto je najteže napraviti lep krug, rolnu stavite na papir i flomasterom nacrtajte krug, pa isecite. Zalepi se na papir prvo polukrug (kao telo zeke), pa krug kao glava i, na kraju, uši. Flomasterom se nacrtaju oči, nos, brkovi i usta.

Foto: A. M.
Krug za glavu

Zeka pečat

Deca vole da udaraju pečate, a da bi napravili u obliku zeca potrebno je sakupiti tri kartonske rolne toalet papira. Heftalicom ili lepkom se zalepe sve tri rolne, a dve se stisnu prstima da bi ličile na uši.

Pročitajte još: Postoje TRI ključne rečenice koje treba da kažete detetu da bi postalo GENIJE

U tanjirić se sipa tempera i razblaži sa malo vode. Ukoliko nemate temperu može da posluži kečap ili nešto drugi što ostavlja boju. Kada dete opečati zeca treba samo još flomasterom dodati oči, brkove, njuškicu i usta

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.