· · Komentara: 0
LJUBAV

Istraživanje pokazalo: Ko više vara, žene ili muškarci, zavisi od visine zarade

Žene su nevernije muškarce dok su mlade, dok muškarci više varaju posle četrdesete godine

Depositphotos_211693994_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto

Muškarci u četrdesetim i pedesetim godinama su skloniji neverstvu, dok žene tada ređe požele da ostvare emotivnu bliskost sa nekim ko nije njihov partner, smatraju psiholozi i stručnjaci koji se godinama bave ovom tematikom.

Pročitajte još: SEKS bez obaveza? Pročitajte koje zamke vrebaju PRIJATELJSTVO sa POVLASTICAMA

Zanimljivo je da su istraživanja pokazala da je emotivna prevara muškaraca usko povezana sa ekonomskom zavisnošću.

Muškarcima je važniji novac Foto: Depozitfoto

Studija u kojoj je učestvovalo 2.800 ljudi, od 18 do 32 godine, govori da je neverno otprilike 15 odsto muškaraca koji finansijski potpuno zavise od partnerke, dok to čini svega pet odsto žena. Jači pol koji zarađuje gotovo isto kao lepša polovina verovatno će manje biti neveran, dok će više varati muškarci koji kućnom budžetu doprinose sa više od 70 odsto prihoda.

Pročitajte još: Šta raditi kada se ugase emocije? Stručnjak objašnjava kako da "podgrejete" staru ljubav

Žene koje zarađuju približno kao njihov partner ili su finansijski dominantnije od njih, biće manje neverne.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.