· · Komentara: 1
EKSKLUZIVNO

Stana i Milica su ga odvele na dvor, a PRVI PUT U SRBIJI vam otkrivamo TAJNE RECEPTE Raspućina

Grigorije Raspućin je jedna od najkontraverznijih ličnosti u ruskoj istoriji.

Planetalnform2.PNG
Vidar ili prevarant Foto: Youtube/ screenshot Planetalnform

Neki veruju da je on bio svetac i čudotvorac, ali je "ludi monah" bio uspešan poznavalac narodne medicine. On je uspešno kombinovao hipnoterapiju sa travarstvom i izlečio je mnoge ljude od teških bolesti. Prvi put u Srbiji objavljujemo Raspućinove recepte! 

Godine 1903. u Kijevu su se srele dve crnogorske princeze i jedan sibirski seljak. Ovaj sasvim slučajni događaj je potpuno promenio tok ruske istorije.

Pročitajte još: Dosad NEPOZNATE činjenice o Vladimiru Putinu: Dan počinje u bazenu, a kad mu je teško koristi POSEBNU NAMIRNICU

Kontroverni monah Foto: Youtube/ screenshot Planetalnform

Milica i Stana su boravile u konaku Mihajlovskog manastira, gde im je bilo dosadno pa su, šetajući ćaskale sa nepoznatim bradatim seljakom koji je cepao drva u blizini konaka. Seljak se zvao Grigorije Raspućin.

Visoki bradonja sa pronicljivim pogledom je ispričao sestrama o teškom detinjstvu i čestim bolestima..
"Svakog proleća 40 noći zaredom nisam mogao da zaspim, i to je trajalo od 15. do 28. godine. Često sam mokrio u krevet čak i kada više nisam bio dete. Medicina nije mogla da mi pomogne", pisao je kasnije Raspućin.

Sakupljao je recepte od Jerusalima do Toboljska.

Tražeći spas, Grigorije je krenuo u hodočašće po svetim mestima. Posetio mnoge pravoslavne manastire, bio je na Atosu, dva puta je išao peške iz sibirskog grada Toboljska, u Jerusalim. Mnogo se molio i raspitivao za čudotvorne recepte protiv teških bolesti. Uspeo da se izleči pa je počeo da isceljuje i druge ljude.

Dvor je bio sujeveran Foto: Youtube/screenshot Charles Atencio

Pročitaje još: Verovalo se da Staljin nikada nije pio lekove, celog života tražio je jednu BILJKU koju danas mnogi koriste

Saznavši da je Raspućin samouki lekar, Stana i Milica su ga odmah zapitale: da li on može da izleči hemofiliju? Pitanje nije bilo slučajno: od hemofilije je patio prestolonaslednik Aleksej, sin cara Nikolaja Drugog. Obe sestre su bile udate za predstavnike carskog roda Romanovih: Milica - za velikog kneza Petra Nikolajeviča, a Stana - u prvom braku za hercega Georgija Lejhtenborskog i u drugom - za velikog kneza Nikolaja Nikolajeviča.

Protiv upale pluća
Jednu čašu neoljuštenog ovsa u zrnu prelijte sa litar mleka. Kuvajte sat vremena na slaboj vatri. Dodajte kašičicu meda i maslaca. Popijte pre spavanja.
Crnogorske princeze su stalno dovodile carici čudotvorce i šarlatane.

Princeze su redovno dovodile na carski dvor čudotvorce, starce i raznovrsne šarlatane.
"U dvorskom krugu je vladalo sujeverije. Princeze su se obradovale kada je Raspućin saopštio da on može da izleči hemofiliju uz pomoć nekog bilja.

Protiv nesanice
Napravite smesu od pšeničnog ili ražanog hleba, sitno iseckanog krastavca, kiselog mleka i blata. Stavite smesu na čelo ujutro, u podne i pre spavanja. Ako je nesanica izazvana nepravilnom cirkulacijom krvi, stavite na nožne listove oblog od izrendanog rena. Istovremeno popijte rasol s medom.

Pročitajte još: "KRVAVI ELIKSIR" bio je najskuplji i najtraženiji lek na svetu, a sada ga koristi VLADIMIR PUTIN

Sestre su insistirale da se njihov štićenik preseli u Peterburg i dovele su ga na carski dvor. Tada se u dnevniku Nikolaja Drugogpojavio zapis: "Pili smo čaj s Milicom i Stanom. Upoznali smo čoveka Božijeg - Grigorija iz Toboljske gubernije". Raspućin se brzo pokazao.

"Izvadio je koru hrasta, raskuvao je u ključaloj vodi i stavio ovu masu na celo lice bolesnika, izuzev na usta i oči i krvarenje se zaustavilo" - pisao je njegov sekretar Simanović.

Protiv anemije
Izgnječite plodove jarebike i dodajte u masu malo šećera. Konzumirajte pola čaše smese dnevno. Uporedo uzimajte čaj od listova i korena šumske jagode ili maslačka.

Od tog dana su vrata u carski dvorac bila široko otvorena za Raspućina. Carević je iskreno zavoleo svog spasioca: iako Aleksej nikad nije bio potpuno izlečen od hemofilije, on se uvek osećao bolje u prisutstvu Grigorija.

Bio je grub prema plemićima, a pažljiv prema siromašnim seljacima.

Nepismeni seljak iz Sibira je uživao u svojoj neograničenoj vlasti i namerno je bio grub i bezobrazan prema plemićima i bogatašima. U isto vreme on je posvećivao mnogo pažnje prostim seljacima koji su dolazili kod njega na lečenje iz cele države. Prema svedočanstvima savremenika, Raspućin je iscelio od teških bolesti stotine ljudi. Neki od njegovih recepata su sačuvani do danas i uspešno se primenjuju u narodnoj medicini.

Jurodivi monah Foto: Youtube/screenshot Charles Atencio

Pročitaje još: RUSKI staroverci imaju lek za svaku bolest, a sada su RECEPTI procurili u JAVNOST

Protiv bolova u zglobovima

 

Pomešajte listove breze sa koprivom i korenima peršuna. Prelijte 1 supenu kašiku smese sa čašom ključale vode pa ostavite 2 sata da odstoji. Popijte 0.5 čaše čaja jednom dnevno.

Protiv bolesti slezine
Pomešajte 2 supene kašike izrendanog rena sa sokom od 2 limuna i 1 supenom kašikom meda. Uzimajte na prezan želudac 1 čajnu kašičicu smese uz sok od šargarepe.

 

Protiv srčane aritmije
Napravite smesu od različka, nevena, Ivan-čaja, melise, srdačice i korena valerijane. Jednu čajnu kašičicu bilja prelijte sa čašom ključale vode. Sačekajte sat vremena da odstoji. Popijte čašu čaja tokom dana.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.