· · Komentara: 0
ALTERNATIVA

Bacite lekove i rešite se glavobolje na prirodan način

Pomoć potražite u narodnoj medicini, pre nego što posegnete za lekovima

Depositphotos_20186187_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Gotovo svi povremeno pate od glavobolje, ali većina odmah posegne za nekim od analgetika, i pre nego da lek potraže u narodnoj medicini, a mi vam predstravljamo ruske metode uklanjanja bola.

Pročitajte još: BILA POPULARNA U JUGOSLAVIJI I RUSIJI: Kod kuće napravite MAST kojom ćete rešiti glavobolju

Masaža krompirom

Ledeni oblog
Lezite na leđa i na čelo privite što hladniji obloge. Na glavu navucite kapu ili je umotajte peškirom.  

Ovo je jedan od najstarijih ruskih recepata koji otklanjaju glavobolju. Krompir presecite na pola i njime trljajte slepoočnice i čelo. Kada se osuši, glavobolja bi trebala da prestane.

Kafa i limun

U slučaju lakše glavobolje u šoljicu crne kafe iscedite jedan limun. Popijte i sačekajte da bol prestane. 

Menta i lavanda

Ulje mente ili lavande blago ugrejte i njime blago masirajte nos i slepočnice. To će da poboljša cirkulaciju i glavobolju.

Foto: Depozit

So i limun

Dve kašičice morske soli pomešajte sa sokom od dva limuna. Dođte izrendanu koru limuna, pomešajte i dodajte dva decilitra vode. Dobro izmešajte i popijte naiskap.

Pročitajte još: "Trava koja vraća mladost" postoji u Rusiji i Srbiji, poznata je iz vremena Vladimira Velikog, a sada pomaže kod neplodnosti

Pomoć đumbira

Đumbir ima snažno analgetsko dejstvo i brzo deluje. Možete ga koristiti na dva načina — kao čaj, ili da koren ove biljke grickate. Čaj se priprema tako što se đumbir u prahu pomeša sa čašom vode.

Riblje ulje

Može da se koristi za masažu ili da se uzima u obliku kapsule. Daje odlične rezultate.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.