· · Komentara: 0
PAS

Ako ljubimac UNIŠTAVA stvari evo kako da pronađete RAZLOG zašto je NERVOZAN

LJubimac je odjednom promenio ponašanje i počeo da grize nameštaj?

dogue-de-bordeaux-1047521_1280.jpg
Foto: Piksabej

Ukoliko ljubimac pravi nered po kući, pretura po korpi za đubre, lomi stvari i postao je nemoguć , pod hitno treba utvrditi šta je razlog ovakvom ponašnju.

Pročitajte još: Psi mogu da budu vegetarijanci, a šta je sa MAČKAMA?

Najčešćo razlog nevaljalom ponašanju je promena dnevnog ritma, odnosno odlazak u šetnju u različito vreme. Psi ne vole promene, a najviše ih potrese preseljenje i promena životnog prostora.

Dakle, najvažnije je da se pas šeta uvek u približno isto  vreme, kao i da obrok dobija tačno na vreme. Ako se redovno šeta i dobija potrebnu ljubav vlasnika, razmislite da li u poslednje vreme dugo ostaje sam zatvoren u prostoru.

Da li u poslednje vreme dugo ostaje sam ili promenjena dnevna rutina na koju je navikao?

I sam vlasnik je razlog lošeg ponašanja ljubimca, jer ukoliko se ne rukovodi principom nagrade i kazne i dresirani pas se otme kontroli i zaboravi sve što je naučio.

Ukoliko ste sigurni da su psu sve potrebe zadovoljene i dobija ih u isto vreme vreme je da potražite pomoć veterinara.

Pročitajte još: Komšije ih ne vole: Ovo je JEDINI NAČIN da umirite najveće lajavce među psima

Nekada psi promene ponašanje iz zdravstvenih razloga, a najčešće je to zubobolja. Neuobičajene nezgode koje se dešavaju psu u kući su dobar razlog da se vlasnik zabrine i odvede ljubimca kod veterinara kako bi proverio zdravstveno stanje.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.