· · Komentara: 0
PSI

IZI ima samo 1,5 kilograma i često šeta centrom BEOGRADA: Da li je on NAJMANJI PAS na svetu?

Najpopualrniji mikro pas na svetu je francuski buldog, ali nije najmanji.

1595332402_Izi.jpg
Foto: A. M.

Izi je najmanji pas u Beogradu, a ovaj patuljasti terijer ima oko 1,6 kilograma i vlasnica ga najčešće nosi u tašni. NJegova drugarica je 100 grama lakša od njega. Međutin, ni Izi ni drugarica nisu najmanji psi na svetu, jer postoje i manji!

Visok 10 santimetara
Mirakl Mili je i dalje drži titutlu najmanje kuce. Visoka je 10 santimetara. 

Pročitajte još: Sanjali ste SVOG LJUBIMCA? To je ozbiljna poruka, a evo i kako se TUMAČI

Ruski igračka terijer je jedan od najstarijih mikro-rasa na svetu, jer ga je još ruska aristokratija isključivo koristila koristila za igranje i nošenje u rukama ili pod pazuhom.

Izi stane tašnu

Ni ovaj pas nema više od 1,5 kilograma. Toliko je mali da prosečna mačka izgleda kao lav pored njega.

Bišoni su iste veličine i veoma su popularni među malim kućnim psima.

Mikro ši-cu u Japanu zovu "kraljevska rasa".

Ši cu je još jedna mikro-rasa koja se u Kini naziva i "lavovska rasa". oni su malo veći od bišona.

Japanski čin je najmirniji među malim psima, a sa egzotičnim i produhovljenim izgledom lica deluje kao da ima aristorkatksko poreklo. On se najbolje oseća u kući.

Pročitajte još: Morate nabaviti krznenoj ljubimici: Svemirska KAPSULA za MAČKU (VIDEO)

Pomeranci i čivave, takođe, spadaju među najmanje pse koji su teški do dva kilograma. Međutim, papijon (leptir) je 100 grama lakši od njih, a pripada grupi čivava.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.