· · Komentara: 0
POVREDE

OVDE se pre kupovine psa IDE U ŠKOLU, a ukoliko MAČKA padne sa prozora kazna je 7.500 EVRA!

Dnevno u Beču padne sa prozora ili terasa 15 mačaka. Nažalost, u Beogradu i Srbiji se ne vodi takva statistika.

EurocommPR.jpg
Povređena maca u bolnici Foto: EurocommPR

Bečlije, očigledno, više vole mačke nego pse. Statistika pokazuje da u glavnom gradu Austrije živi skoro 60.000 pasa i više od 250.000 mačaka!

Pročitaje još: Ako je volite, ovo joj NE SMETE uraditi! Vaša MAČKA najviše na svetu MRZI ove tri stvari

Da bi se u Beču u stan uneo kućni ljubimac, vlasnik mora da dobije saglasnost svih komšija, jer je držanje životinja strogo regulisano zakonom. I to nije sve - ko želi da nabavi psa mora da prođe stručni kurs dresure. Papir da je završio kurs vaspitanje psa mora da priloži prilikom kupovine ljubimca.

Da bis e kupio pas mora prvo da se ode u školu za dresuru.
Mace su radoznale Foto: Piksabej

Nije neophodna škola za mačke, ali da bi krznena ljubimica mogla slobodno da napusti kuću ona mora da bude - kastrirana.

Sve slobodne mačke u Beču su kastrirane.

Sve mačke moraju da budu čipovane, a poseban čip dobijaju mace koje su rasplodne. Da bi se maca držala u stanu postoji strog pravilnik koji podrazumeva obezbeđenje prozora i balkona da četvronožna životinjica slučajno ne padne.

Kada padnu mace najčešće polome vilicu i grudni koš ili iščaše zglob.

Mace često padaju sa visokih spratova, jer su radoznale i izaziva ih let ptica. Prema podacima od veterinara mačke najčešće povrede zglob ili polome grudni koš ili vilicu. Prelomi mačaka se leče na slični način kao i kod ljudi. Prvo idu na rendgen, a zatim se imobilišu. Kod mlađih maca ovi prelomi brže zarastaju.

Pročitajte još: ARHEOLOZI su dokazali: MIŠEVI su doveli MAČKE u naručje ljudi

Nažalost, u Srbiji ne postoji podatak koliko mačaka strada zbog pada sa visine, dok u Beču statistika kaže ih padne 15 dnevno. Za razliku od Bečlija koje kažnjavaju sa 7,500 evra, Beograđani ne plaćaju kaznu zato što nisu brinuli za svoje  "mace soliterke", kako ih nazivaju veterinari.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.