· · Коментара: 0
Лепотица

Да ли знате који је аутомобил званично најлепши на свету?

Жири Светског избора аутомобила године није се ни мало двоумио када је овај јапански аутомобил прогласио за најбоље дизајнирано возило у 2020.

mazda-3-1.jpg
Фото: Промо

У години када обележава 100 лета постојања, јапанска компанија "Мазда" осваја признање за признањем. Недавно су њена два модела добила престижне "Ред дот" награде за дизајн, а сада је Светски избор за аутомобил године, којег чине новинари из бројних држава света, прогласио "мазду 3" за званично најлепши аутомобил на планети.

"Мазда 3" је други модел који је освојио ову награду након "мазде МX-5", популарне "мијате"  2016. године.

- Пре прихватања ове награде, "Мазда мотор корпорејшн" жели да изрази саучешће свима онима који су погођени коронавирусом. Што се тиче награде, велика нам је част што можемо да примимо награду за Светски аутомобилски дизајн у години у којој обележавамо један век од оснивања" Мазде". Наставићемо да пружамо нашим купцима уникатне производе, дизајне, технологије и искуства -  рекла је Акира Марумото представница директора, председник и извршни директор "Мазде мотор корпорејшна".

Прочитајте још: Печат савршености: Две нове „мазде“ освојиле најпрестижнију награду за дизајн

Представљена 2010. године, "Маздина" јединствена јапанска филозофија дизајна "КОДО" (у преводу: "Душа покрета") дала је нов печат креирању аутомобила. Једноставност, усклађеност, спортске црте, атрактивност модела које је ова  компанија произвела од тада, привукли су милионе купаца и очарали бројне светски признате дизајнере који су често возила овог гиганта награђивали најпрестижнијим признањима.

"Мазда 3" је лансирана 2019. године и круна је вишегодишњег напора да се дизајнерским  ставом "мање је више", кроз једноставне линије, минималистичку естетику, покаже сва величанственост модела.

Фото:Промо

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.