· · Коментара: 0
Незамисливо

Невиђена БРУКА "Волвоа": Повлаче 2,18 милиона возила због појасева!

Компанија која је и измислила овај спасоносни део опреме сваког аутомобила направила невероватан пропуст

1593677178_VOLVO-POJAS-1N.jpg
Фото:"Волво"

Када кажете "Волво" мислите на најсигурнији аутомобил! Али више није тако! Иако је и лого аутомобила начињен тако да подсећа да је баш "Волво" 1959. године измислио сигурносне појасеве са везивањем у три тачке, који су до сада постали стандард, обавезан део опреме свих аутомобила на свету, и који су спасли милионе живота, сада је управо због појасева пукла брука!

Фото:"Волво"

Наиме, "Волво" је издао саопштње у којем позива све власнике возила, њих око 2,18 милиона да се због "могуће грешке у конструкцији сигурносног појаса" јаве најближем овлашћеном сервису где ће им грешка, о трошку компаније наравно, бити отклоњена!

Прочитајте још:Аутомобил који није на продају, а онда се зачуло РЕЖАЊЕ "ЉУТЕ МАШИНЕ" (ФОТО/ВИДЕО)

Претпоставка је, а то је утврђено накнадним истраживањима, да се може догодити да челична сајла у оквиру система појаса временом ослаби услед истрошености, чиме се смањује ефикасност у заустављању тела путника у случају удеса.

Фото:"Волво"

Ради се о модлеима произведеним од 2006. до 2019. године! Обухваћени су модели "XЦ60","С60", "С60Л", "С60 крос кантри", "В60", "В70", "XЦ70", "С80" и "С80Л".

Прочитајте још:Баварци представили нови "М5" и "М5 компетишн" (ФОТО/ВИДЕО)

Више од 400.000 ових аутомобила налази се у Шведској, у САД око 300.000, Кини 245.000 ,Немачкој 178.000, Великој Британији 169.000 примерака.

Део који је проблематичан испоручује шведска компанија " Аутолив".     

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.