· · Коментара: 0
КРЕШ ТЕСТОВИ

"РЕНО КЛИО" НАЈБЕЗБЕДНИЈИ

Нови адут француске компаније проглашен за најсигурнији аутомобил у класи "супермини"

CLIO-EURONCAP-BEST-IN-CLASS-5e16e40adb5fb.jpg

Независна организација која се бави теститрањем безбедности аутромобила ("креш" тестови") "Euro NCAP" је прогласила нови "рено клио" за најсигурнији градски аутомобил (заједно са "аудијем А1") међу моделима испитаним у протеклој години. Најпродаваније возило "Групе Рено" је тестирано средином прошле године и тада је постигло најбољу оцену на основу постигнутих врхунских резултата, независно од сегмента.

Прочитајте још: "Ролс-Ројс" пише историју

Конструисан на потпуно новој "Алијансиној" модуларној платформи "ЦМФ-Б", нови "клио" се одликује оптимизованом конструкцијом каросерије, обновљеном структуром седишта и сигурносним појасевима који су осмишљени на начин да пружају оптималну подршку за све путнике, без обзира на њихову величину или положај у аутомобилу, а укупној сигурности доприносе и пиротехнички предзатезачи и граничници силе затезања. "Рено" заговара употребу технологије "Fix4sure" због њене изузетне способности да задржи путнике на месту и спречи подвлачење. Осим тога је захваљујући врхунској пространости новог "клија" у њега је могуће поставити дечије седиште било које врсте, напред и позади, уз помоћ причврсних тачака "ISOFIX" и система "i-Size", а пружа и бољу заштиту за главе путника у задњем делу возила у случају бочног судара.

Нови "клио" нуди и богату серијску опрему која укључује: шест ваздушних јастука, АБС са системом за помоћ при наглом кочењу, камеру и радар (које омогућавају рад система за одржавање возила у саобраћајној траци, система за препознавање саобраћајних знакова са праћењем ограничења брзине као и система упозорења на сигурносни размак и кочења у нужди), темпомат/граничник брзине, упозорење на непривезани сигурносни појас (важи и за задња седишта ако се на њима налазе путници) као и позив хитним службама у случају незгоде. Уз то су се за бољу видљивост побринула серијска "full LED" предња светла, аутоматско укључивање кратких/дугих светала и самозатамњујући ретровизор.

Прочитајте још: "Хјундаји" помера границе

- Као свестрани градски аутомобил, нови "клио" нуди најбољу сигурност у свим својим верзијама, чиме поново потврђује "Реноову" стручност у подручју сигурности за све, било да се ради о путницима или другим учесницима у саобраћају. Обновљеним изгледом, напредном технолошком опремом и свим својим иновацијама нови "клио"отвара ново поглавље у стратегији производа "Групе Рено" и нуди најбоље у подручју сигурности у овом најпродаванијем француском аутомобилу на свету - каже се између осталог, у саопштењу достављеног "Новостима".

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.