· · Komentara: 0
KREŠ TESTOVI

"RENO KLIO" NAJBEZBEDNIJI

Novi adut francuske kompanije proglašen za najsigurniji automobil u klasi "supermini"

CLIO-EURONCAP-BEST-IN-CLASS-5e16e40adb5fb.jpg

Nezavisna organizacija koja se bavi testitranjem bezbednosti autromobila ("kreš" testovi") "Euro NCAP" je proglasila novi "reno klio" za najsigurniji gradski automobil (zajedno sa "audijem A1") među modelima ispitanim u protekloj godini. Najprodavanije vozilo "Grupe Reno" je testirano sredinom prošle godine i tada je postiglo najbolju ocenu na osnovu postignutih vrhunskih rezultata, nezavisno od segmenta.

Pročitajte još: "Rols-Rojs" piše istoriju

Konstruisan na potpuno novoj "Alijansinoj" modularnoj platformi "CMF-B", novi "klio" se odlikuje optimizovanom konstrukcijom karoserije, obnovljenom strukturom sedišta i sigurnosnim pojasevima koji su osmišljeni na način da pružaju optimalnu podršku za sve putnike, bez obzira na njihovu veličinu ili položaj u automobilu, a ukupnoj sigurnosti doprinose i pirotehnički predzatezači i graničnici sile zatezanja. "Reno" zagovara upotrebu tehnologije "Fix4sure" zbog njene izuzetne sposobnosti da zadrži putnike na mestu i spreči podvlačenje. Osim toga je zahvaljujući vrhunskoj prostranosti novog "klija" u njega je moguće postaviti dečije sedište bilo koje vrste, napred i pozadi, uz pomoć pričvrsnih tačaka "ISOFIX" i sistema "i-Size", a pruža i bolju zaštitu za glave putnika u zadnjem delu vozila u slučaju bočnog sudara.

Novi "klio" nudi i bogatu serijsku opremu koja uključuje: šest vazdušnih jastuka, ABS sa sistemom za pomoć pri naglom kočenju, kameru i radar (koje omogućavaju rad sistema za održavanje vozila u saobraćajnoj traci, sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova sa praćenjem ograničenja brzine kao i sistema upozorenja na sigurnosni razmak i kočenja u nuždi), tempomat/graničnik brzine, upozorenje na neprivezani sigurnosni pojas (važi i za zadnja sedišta ako se na njima nalaze putnici) kao i poziv hitnim službama u slučaju nezgode. Uz to su se za bolju vidljivost pobrinula serijska "full LED" prednja svetla, automatsko uključivanje kratkih/dugih svetala i samozatamnjujući retrovizor.

Pročitajte još: "Hjundaji" pomera granice

- Kao svestrani gradski automobil, novi "klio" nudi najbolju sigurnost u svim svojim verzijama, čime ponovo potvrđuje "Renoovu" stručnost u području sigurnosti za sve, bilo da se radi o putnicima ili drugim učesnicima u saobraćaju. Obnovljenim izgledom, naprednom tehnološkom opremom i svim svojim inovacijama novi "klio"otvara novo poglavlje u strategiji proizvoda "Grupe Reno" i nudi najbolje u području sigurnosti u ovom najprodavanijem francuskom automobilu na svetu - kaže se između ostalog, u saopštenju dostavljenog "Novostima".

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.