· · Komentara: 0
Bomba

Rođen novi auto-gigant "Stelantis"!

Kompanije "Fijat-Krajsler" i "PSA" Grupacija ("Pežo","Sitroen", "DS", "Opel") odabrale novo ime kompanije

1594884422_NASLOVNAGTAm-Track_01.jpg
Foto:"FCA"

Kompanije "Fijat-Krajsler automobili" i grupacija "PSA" ("Pežo-"Sitroen"-"DS") kako je ranije najavljeno formiraće zajedničku kompaniju sa učešćem 50:50 kapitala, a danas su saopštili i njeno ime "Stelantis"!

Foto:"FCA"

To je jasan nagoveštaj da će i ostale svetske kompanije morati da se organizuju na drugi način, a sve je ubrzala korona!

Da se podsetimo koji su sada sve brendovi pod jednom kapom:" Abarth", "Alfa Romeo", "Krajsler ,"Dodž", "Fijat", "Fijat Profesional",  "Džip", "Lanča", "Maserati", "Pežo ,  "Sitroen", "DS", "Opel "i "Voksal".,

Posle "Tojote", "Reno-Nisana" i "Dženeral motorsa" dobili smo četvrtu po snazi kompaniju u auto-industriji!

Pročitajte još:Sa ovim elektromobilom moći ćete da odete iz Beograda do Niša i nazad BEZ DOPUNE baterije

Svaki brend će zadržati svoje ime i pod tom oznakom nastaviti da prodaje vozila, generalni naziv za celokupnu kompaniju će biti "Stelantis". Lideri obe strane su, u obraćanju novinarima,  izjavili da novo ime potiče iz latinske reči koja simbolizuje u malo slobodnijem prevodu “obasjan sjajem zvezda”!

Pročitajte još:Slažete li se? Odlučeno koja je boja automobila najomiljenija

Naredni korak je prezentacija logoa nove korporacije po kojoj će novoformirana kompanija biti poznata širom sveta.

"Stelantis" će predvoditi sadašnji prvi čovek PSA grupe, Portugalac Karlos Taverez. S druge strane, italo-američku stranu će predstavljati Džon Elkan. naslednik porodice Anjeli.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.