· · Komentara: 0
Uvrnuto

Bizarnije od ovoga NE MOŽE! Potpuno neverovante zabrane u saobraćaju: NE PERITE KOLA STARIM GAĆAMA!

Nas nervira i što je obavezno korišćenje žmigavaca a šta bi tek rekli na propis da ne smemo da se mrštimo na saobraćajca

1595576617_znak-n.jpg
Foto:"Depozit"

Prosečan srpski vozač nema visoko mišljenje o našem saobraćajnom zakonodavstvu. Kazne su, kažu,  previsoke, a neki članovi Zakona o bezbednosti saobraćaja i potpuno nepotrebni. Recimo obaveza korišćenja pokazivača pravca prilikom promene smera vozila, preticanja. Zato žmigavce skoro niko i ne koristi.

A šta bi tek naši vozači, čast izuzecima, rekli kada bi i mi imali neke od saobraćajnih propisa koji su na snazi u ostatku sveta?

Na primer, u Japanu je strogo zabranjeno kolima proći kroz neku baricu i poprskati pešaka. Kazna je paprena. Ili u Španiji uvek, ako nosite dioptrijske naočare, u kolima morate da imate još jedan par - rezervne za zlu ne trebalo!

Foto:"Depozit"

U Francuskoj će vas sasvim izvesno kazniti saobraćajna policija ako primeti da jedete u automobilu! Na Kipru ne smete ni da jedete, ali ni da pijete vodu.

U Rusiji ne smete da vozite prljava kola, ali smete da ih perete samo u sopstvenoj garaži ili servisu za pranje. U San Francisku možete da perete auto gde god poželite ali ne smete to raditi sa starim gaćama i majicama!

Probajte da u Švajcarskoj zalupite vrata kola pa će vas odmah prijaviti neko od komšija! Zabranjeno je zatvarati vrata bučnije nego što je potrebno!

Pročitajte još: Pogledajte kako će izgledati najmanji SUV "Nisana"!

Amerikanci prednjače u propisima koje su doneli dosta davno ali ih nikada nisu izmenili pa sada, a neka su i u ranijim vremenima, morala da izgledaju u najmanju ruku sumanuto.

Tako u Alabami postoji propis u kojem se zabranjuje vožnja automobila sa povezom preko očiju! U Glenđelu u Arizoni zabranjeno je voziti kola u rikverc! Ali je zato dozvoljeno voziti jednosmernom ulicom u suprotnom smeru, ako se na prednjem delu vozila nalazi fenjer ili lampa! U gradu Cicerou ako zviždućete dok vozite rizikujete zatvor! U Oklahomi je zabranjeno da čitate stripove dok vozite.

Foto:"Depozit"

U nekim kanadskim gradovima je strogo zabranjeno, još uvek, voziti automobil brže od kočija! Na Aljasci je strogo propisano kako ne smete prevoziti kolima psa. Prekršaj je kažu ako ga vozite vezanog na krovu kola. U Kaliforniji je zabranjeno i iskakanja iz kola pri brzinama većim od 65 milja na čas, dok je ženama zabranjeno da upravljaju vozilom u kućnoj haljini. U Kaliforniji, ali i u Tenesiju ne smete da pucate na životinje iz vozila u pokretu. U Floridi su na udaru vlasnici slonova. Naime, zakon kaže da ako je slon privezan za parking-sat, njegov vlasnik dužan je da "uplati parking" za njega. U gradiću Sarasota na Floridi kazna za udaranje pešaka automobilom iznosi 78 dolara.

Pročitajte još: Sa ovim elektromobilom moći ćete da odete iz Beograda do Niša i nazad BEZ DOPUNE baterije

U malenom gradiću Marijeta u Džordžiji nije dozvoljeno pljuvati iz automobila ili autobusa, ali jeste iz kamiona, dok će vas u Masačusetsu kazniti ako na zadnjem sedištu vozite gorilu. U Nevadi je zabranjeno jahati kamilu po auto-putu. Iako se jasno, ne primenjuje, zakon u Denveru i dalje brani da se  nedeljom voze crni automobili. 

U Montani je zabranjeno je ostaviti ovcu bez nadzora u kabini kamiona. Ipak, bar nama je najčudniji propis, koji se jasno ne primenjuje, ali je zvanično na snazi jer nikada nije ukinut, u Memfisu gde 
u slučaju da žena upravlja automobilom muškarac mora da ide ispred nje sa podignutom crvenom zastavom u znak upozorenja.

U NJu Džersiju je zabranjeno mrštiti se na policajca ako vas zaustavi.

Foto:"Depozit"

U Velikoj Britaniji postoji propis po kome vozači taksi vozila moraju da sa sobom nose "balu sena" i "torbu u kojoj se nalazi ovas". Donešen za vreme konja i kočija a još nije stigao na red za izmenu!
Danski vozači u obavezi su da pre nego što startuju automobil zavire ispod njega, kako bi proverili da se tamo slučajno ne nalazi neka osoba. 

Automobili u Luksemburgu obavezno moraju da imaju brisače vetrobranskog stakla, čak i ako samo staklo uopšte ne postoji na vozilu.

U Nemačkoj je zabranjeno ostati bez goriva na autoputu.Vozači u Estoniji kao obaveznu opremu moraju imati dva klinasta komada drveta kako bi ih poturili ispod točkova i sprečili neželjeno pokretanje automobila u slučaju kvara.

Na Filipinima ponedeljkom nije dozvoljeno voziti automobile čije se registarske tablice završavaju brojevima 1 i 2. 

                                            PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.