· · Komentara: 0
Osrednje

Na čuvenom "Testu severnog jelena" nije se proslavio ni "golf 8" (VIDEO)

Ovo ispitivanje vozila je postalo veoma popularno od vremena kada se prevrnuo "mercedes A klase"

1595422589_golf-8.jpg
Foto:"Folksvagen"

Jedan od najpopularnijih testova automobila, onaj koji su pre više decenija izmislili u redakciji jednog švedskog auto-magazina, takozvani "Test severnog jelena" je sve popularniji, zahvaljujući pre svega društvenim mrežama!

Naime, na pisti, poligonu, pod izvesnim uslovima se poređaju čunjevi koji bi trebalo da glume "jelene sa severa" a između njih se vozi, određenom brzinom, automobil koji pri menjanju pravca, naglo izbegava "jelene",  pokazuje koliko je upravljiv, stabilan, bezbedan.

Pročitajte još:Rođen novi auto-gigant "Stelantis"!

Sada su u Španiji, testirali "golf 8" koji se i nije proslavio pri "standardnoj" brzini od 77 kilometara jer je poobarao gomilu čunjeva.

Zatim se smanjuje brzina sve dok automobil ne obori ni jedan čunj i to se uzima za rezultat.
Naravno, "golf 8" ni izdaleka nije prošao loše kao nekada "mercedes A klase" kojeg su Šveđani na ovom testu "krovirali". Tada su u "Mercedesu", upravo zbog tog testa, koji ih je dobro obrukao, morali da vrše preskupe prepravke na automobilu.

Pročitajte još: Verovali ili ne novu - "fijat stradu" reklamira ELVIS! (VIDEO)

Ono što je najlošije u ovoj priči po "Folksvagen" je činjenica da je "golf 7" na istom ovom testu, prošao bolje od naslednika.

Brzina pri kojoj je "osmica" projezdila kroz "krdo jelena" ne okrznuvši ni jednog je na kraju bila skromnih 69 km na čas!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.