· · Komentara: 0
Bestseler

Svakih 35 sekundi "Folksvagen" napravi po jednog "tiguana"!

Od 2007. do danas isporučeno više od šest miliona jedinica ovog SUV vozila

folksvagen-tihuan-2.jpg
Foto: "Folksvagen"

Model "tiguan" postao je najprodavanii model "Folksvagen grupe" i najprodavaniji SUV u Evropi, s ponosom je objavila ova nemačka automobilska kompanija.

Otkako je predstavljen 2007. godine "Folksvagen" je podigao produkciju sa 120.000 na 911.000 vozila godišnje!

Sa proizvodnih traka "Folksvagenovih" fabrika u Nemačkoj, Rusiji, Kini i Meksiku svakih 35 sekundi siđe po jedan automobil što iznosi neverovatnih 2.495 jedinica dnevno!

"Foto:"Folksvagen"

Ovog proleća "tiguan" je postavio još jedan rekord jer je premašena granica od šest miliona proizvedenih primeraka! Samo u 2019. godini proizvedeno je 910.926 komada "tiguana" što ga je učinilo najbolje prodavanim automobilom u portofiliju "Folksvagen grupe"!

Ovaj SUV se prodaje u više od 80 tržišta sveta, a u Evropi je izbio na prvo mesto po prodaji u svojoj kategoriji. U svetu je jedan od tri najpopularnija SUV vozila. Zanimljivo je i da "Folksvagen" pravi ovaj automobil u četiri različite vremenske zone na tri kontinenta!

Pročitajte još: Da li je vodonik gorivo budućnosti? Tojota je prešla šest puta od Zemlje do Meseca i nazad i dokazala da JESTE

Prva generacija je predstavljena 2007. na Salonu automobila u Frankfurtu u jesen te godine. Usledio je "fejslifting" 2011. da bi 2016. u aprilu, na tržište stigla druga, još uvek aktuelna generacija modela.

U 2017. godini stigla je i "XL" verzija sa međuosovinskim rastojanjem uvećanim za 110 mm i mogućom konfiguracijom sa sedam sedišta. Ta verzija je bila pun pogodak i veoma brzo je čak 55 odsto svih proizvedenih modela bilo sa dužim podvozjem.

Foto:"Folksvagen"

U oktobru 2018. "Folksvagen" je dodao hibridni pogon u ponudi. Očekuje se da tokom ove godine "Folksvagen" predstavi usavršenu verziju ovog bestselera.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.