· · Komentara: 0
PROCVAT POD "RENOOM"

Rumunska "Dačija" ponosno slavi jubilej

Predstavljanje posebne serije najpoznatijih modela sa oznakom "proud" povodom 15 godina proizvodnje

R-DAM_1066007.jpg

Kada je rumunska kompanija "Dačija" prešla pre 15 godina pod okrilje francuskog "Renoa" niko nije očekivao ovakav procvat fabrike podno Karpata.

Nizale su se godine ali i brojni modeli i sada je "Dačija" rešila da jubilej 15. godina od proizvodnje prvog "Logana" (2004.-2019.) obeleži predstavljanjem ograničene serije modela "daster", "logan MCV stepvej" i "sandero stepvej" pod imenom "Proud" (engl.ponos). Modeli ove ograničene serije su dostupni već sada za naručivanje kod ovlašćenih "Dacija" koncesionara.

Još od predstavljanja modela "Logan" 2004. "Dačija" niže uspeh za uspehom. Tome svedoči tržišni udeo od 3,6 odsto i 564.854 prodatih vozila (+10,4 %) u Evropi u 2019. Kako bi proslavila 15 godina prisustva na tržištu u Evropi, "Dačija" je odlučila da predstavi ograničenu seriju u plavoj boji "Iron", ukrašenu oznakom "15".

Pročitajte još: Pet kandidata za Auto godine u Srbiji 2020.

Modeli "Daster", "Logan MCV Stepvej" i "Sandero Stepvej" su serijski opremljeni još korisnijom opremom, a krasi ih posebna oznaka "15 Years". Tokom 2020. se očekuje predstavljanje ograničenih serija na svim tržištima na kojima je marka prisutna.

Modeli iz ograničene serije "Proud" se zasnivaju na opremama verzija "Stepvej" i "Prestiž" modela "Daster", dostupni su u sedam boja karoserije (šest za "daster"), uključujući i novu plavu boju "Iron". Osim serijskom opremom, modeli iz ograničene serije "Proud" nude korisne tehnologije kao što su kamera za vožnju unazad i radari, automatski klima-uređaj, 7-inčni dodirni ekran sa navigacijom i informacijama o saobraćaju, radio-uređaj, USB priključak i "Blutut".

Modele spolja krase 16-inčni aluminijumski naplatci (17-inčni na modelu "daster"), bočne zaštitne lajsne (samo na modelima "sandero" i "daster"), oznaka "15" na pragovima prednjih vrata, posebna nalepnica kao i biserno crna kućišta spoljašnjih retrovizora.

Dizajn unutrašnjosti jednako je prefinjen zahvaljujući posebnim presvlakama, plavim umetcima ventilacionih otvora, plavim oblogama u predelu ručica vrata kao i prednjim i zadnjim zaštitnim tepisima.

Ovaj brend sedmu godinu za redom postavlja nove prodajne rekorde u Evropi sa ukupno 564.854 prodatih vozila (+10,4 odsto). Za ovaj uspeh su najviše zaslužni modeli "daster" i "sandero". "Dačija" je ostvarila tržišni udeo od 3,16 odsto (+0,3 postotna boda) i tako ostala među pet najprodavanijih marki na tržištu za privatne kupce u Evropi sa udelom od 3,4 odsto (+0,5 postotnih bodova u 2018.).

Pročitajte još: Automobil koji nije na prodaju i NEMA CENU: Ima ih samo 4 na svetu, a onda se začulo REŽANJE "LJUTE MAŠINE" (FOTO)

U Srbiji je 2019. prodato 2.169 "Dačija" pa je sa 6,34 odsto tržišnog udela zauzela peto mesto na ukupnom tržištu. Najzaslužniji za takav uspeh je, kao i u Evropi, model "sandero" sa prodatih 806 vozila, pri čemu se našao na prvom mestu na tržištu malih gradskih automobila, kao najprodavani kada su privatni kupci u pitanju.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.