· · Коментара: 0
САВЕТИ ЗА МРШАВЉЕЊЕ

БИЗАРНО, али ради! Ево колико дуго морате прати ЗУБЕ да бисте СМРШАЛИ

Бушна кашика није једино што је довољно за мршављење. Како би процес губитка килограма био успешан, потребне су и физичке активности

1594921376_Depositphotos_50921129_s-2019.jpg
Фото: Pixabay

Вежбање, редовни тренинзи или ужурбане дневне активности. Све су ово начини како можемо сагорети вишак калорија у нашем организму.

Ипак, редовне спортске активности и боравак у теретани нису омиљене актвности многима. Али то није крај, уверавају стручњаци. Уместо одласка у теретану, појачајте свакодневне активности у вашој кући, будите мало ужурбанији и - смршаћете!

Прочитајте још: Размислите, какву кафу и чај пијете? То може донети ТРАЈНЕ ПОСЛЕДИЦЕ по ваше тело

На узорку просечног мушкарца од 30 година, висине 180 центиметара и тежине од око 80 килограма и његове вршњакиње, високе око 165 центиметара и 65 килограма, стручњаци су израчунали алтернативне могућности кретања којима се могу сагорети велике количине калорија.


Фото: Depositphotos

- Сваки покрет током дана утичу на виткост тела. Ако желите да ваше тело изгледа као извајано, не морате нужно посећивати теретану. Довољно је да искористите свакодневне покрете, попут оних за време обављања кућанских послова и сагорећете калорије без трошења новца и слободног времена - уверава немачки лекар и нутрициониста Дејвид Милер. 

Фото: Pixabay

Прочитајте још: Откривено је пре више од 10.000 година, сви имамо у КУХИЊИ, а нисмо знали колико може да нам ПОМОГНЕ

Сагоревање уз кућне послове

Пица средње величине има до 1000 калорија и представља озбиљну претњу за линију свакога ко о њој брине. Како би сагорели прикупљене калорије, мушкарцима се препоручује да трче у трајању од 96 минута, док је за исти резултат женама потребно 144 минута. Ипак, алтернатива постоји. 

За сагоревање 1000 калорија можете радити следеће активности:

Вежбе за груди прочитаје овде: Представљамо вам ТРИ ВЕЖБЕ које су идеалне за груди, али у ЈЕДНОМ СЛУЧАЈУ их не смете радити (ФОТО/ВИДЕО)

  • прање прозора - око 300 минута
  • усисавање - око 250 минута
  • кување - око 450 минута
  • заливање цвећа - око 600 минута
  • шопинг - око 395 минута
  • прање аутомобила - око 303 минута
  • прање зуба - око 358 минута
  • секс - само 12 минута сагореће једну четвртину пице! 
Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.