· · Коментара: 0
ТЕЛО

Бићете одушевљени после ове ДИЈЕТЕ: Траје 10 дана и ГУБИ се 7 килограма

Ово је одличан начин да се пре одласка на море или важног догађаја брзо скине вишак килограма.

sendvic.jpg
Фото: Пиксабеј

Ова  дијету подразумева, практично, неограничену количину оброка, али само од неколико намирница. Све је остало, осим воде, забрањено.

Грицкајте га током дана

Прочитајте још: Овог лета понесите за БРОЈ МАЊУ хаљину! Питате се како, а ми доносимо РЕШЕЊЕ

Основу дијете чини салата од краставца која може да се једе у сваком тренутку када се осети глад. Од дозвољених намирница треба набавити и:

  • 3 кришке интегралног хлеба
  • 2 кувана јајета
  • 2 кувана кромпира
  • конзерву туњевине
  • 1/2 килограма свежег воћа (никако диња)
Освежите се соком од јабуке и краставца Фото: Пиксабеј

Основни рецепт за салату од краставаца

Салата од краставаца се прави тако што се ољуште, исеку на колутиће или коцкице и прелије киселим млеком или, још боље кефиром. Може да се дода и млади црни лук.

Краставац садржи 96% воде и више се калорија потроши док га организам свари него што их садржи.

Салта са парадајзом

Спреман за салату

Салата може да се направи и од свежег краставца са једним парадајзом, зеленом салатом, неколико ротквица и младим црним луком. Само се посоли или зачини лимуном.

Салата са туњевином

Краставац се опере, виљушком се по кори направе линије и исече на жилијен, па се помеша са туњевином. Кувано јаје се исече на кришке. Ако сте гладни додајте и куван кромпир исечен на коцкице. Укус се поправи влашцем, ментом, босиљком или першуном.

Шејк од краставца и спанаћа је хранљив.

Шејк од краставца

Краставци се ољуште, исецкају и убаце у шејкер, па се дода шака опраног младог спанаћа. Да би се побољшао укус може да се дода зелена јабука, наренда мало ђумбира или исцеди лимун.

Једите и кору ако...
Кора краставца садржи влакна, па ако је домаћи, из баште, немојте га љуштити.

Макроне од краставаца

Када осетите велику глад направите макроне од краставаца тако што ћете их изрендати кроз шири отвор и добити облик нудла. Зачине се лимуном и обогате исецканом наном или першуном.

Прочитајте још: Пун и млад МЕСЕЦ кажу да је време за ГЛАДОВАЊЕ! Ево и распореда када треба почети ДИЈЕТУ

Краставац је одличан за здравље, јер регулише шећер, па је добар за превенцију од дијабетеса. Садржи витамин К који је добар за кости, а пошто се у кори налазе влакна регулише исхрану. Препун је воде, па хидрира тело.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.