· · Коментара: 0
ВЕЧЕРА

Нису само Јапанци мајстори: СУШИ може да се направи и у СРПСКОЈ кухињи (ФОТО)

Ако вам је лосос скуп замените га туњевиом, а ако не можете да набавите авокадо користе краставац.

1594628862_susi.jpg
Фото: А. М.

Суши се може правити од разних намирница, а једино што је заједничко сваком су листови од сувих алги. Дакле, када набавите листове алги спремни сте за суши.

Прочитајте још: ЗЕЛЕНИ тањир који даје ЕНЕРГИЈУ и добро РАСПОЛОЖЕЊЕ (ФОТО)

Припремите све Фото: А.М.

Састојци:

  • пиринач
  • лосос
  • туњевина
  • краставац
  • авокадо
  • листови алги
  • сусам

Припрема:

Најважнија је припрема састојака, док само прављење сушија није компликовано.

Прво се скува пиринач и не сме да се прекува, већ мора да буде лепљив како би се суши лакше правио. Пиринач се не испира водом. Док се пиринач хлади припрамју се остале намирнице.

Први слој је пиринач
Пиринач мора да буде лепљив.

Обично се комбинују риба и поврће. Најчешће се користи авокадо, али ако не можете да га набавити користите краставац. Ољушти се и исече у траке дебљине сантиметар.

Суши треба да буде од рибе или рачића, али ако вам је лосос скуп набавите туњевину или неку другу рибу која је јефтинија. Риба мора да буде свежа или димљена. Исече се на траке величине авокада.

Фолијом ролајте суши
Ако су лосос и авокадо скупи, замените их туњевином и краставцем.

Прво се на радној површини рашири пластична фолија, а они који никада нису правили суши треба прво да ставе подметач од бамбусових гранчица, јер ће га лакше мотати.

Прво се кашиком распореди танак слој пиринча по читавом листу од алги.
Сеците оштрим ножем

Кашиком се комплетан лист алги прекрије танким слојем пиринча. Онда се на горњој ивици наређа једна линија рибе и друга од авокада.

Полако се и равномерно умота суши уз помоћ пластичне фолије. Приликом мотања се стеже и када се лепо учврсти и охлади сече се великим оштрим ножем.

Прочитајте још: Урадите детокс организма, ослабите и подигните имунитет уз помоћ ВИТАМИНСКЕ салате (ФОТО)

Можете направити и "калифорнијски суши" тако што ћете пиринач лепити са спољне стране и посути сусамом, а са унутрашње се ређају авокадо и лосос.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.