· · Komentara: 0
VEČERA

Nisu samo Japanci majstori: SUŠI može da se napravi i u SRPSKOJ kuhinji (FOTO)

Ako vam je losos skup zamenite ga tunjeviom, a ako ne možete da nabavite avokado koriste krastavac.

1594628862_susi.jpg
Foto: A. M.

Suši se može praviti od raznih namirnica, a jedino što je zajedničko svakom su listovi od suvih algi. Dakle, kada nabavite listove algi spremni ste za suši.

Pročitajte još: ZELENI tanjir koji daje ENERGIJU i dobro RASPOLOŽENJE (FOTO)

Pripremite sve Foto: A.M.

Sastojci:

  • pirinač
  • losos
  • tunjevina
  • krastavac
  • avokado
  • listovi algi
  • susam

Priprema:

Najvažnija je priprema sastojaka, dok samo pravljenje sušija nije komplikovano.

Prvo se skuva pirinač i ne sme da se prekuva, već mora da bude lepljiv kako bi se suši lakše pravio. Pirinač se ne ispira vodom. Dok se pirinač hladi pripramju se ostale namirnice.

Prvi sloj je pirinač
Pirinač mora da bude lepljiv.

Obično se kombinuju riba i povrće. Najčešće se koristi avokado, ali ako ne možete da ga nabaviti koristite krastavac. Oljušti se i iseče u trake debljine santimetar.

Suši treba da bude od ribe ili račića, ali ako vam je losos skup nabavite tunjevinu ili neku drugu ribu koja je jeftinija. Riba mora da bude sveža ili dimljena. Iseče se na trake veličine avokada.

Folijom rolajte suši
Ako su losos i avokado skupi, zamenite ih tunjevinom i krastavcem.

Prvo se na radnoj površini raširi plastična folija, a oni koji nikada nisu pravili suši treba prvo da stave podmetač od bambusovih grančica, jer će ga lakše motati.

Prvo se kašikom rasporedi tanak sloj pirinča po čitavom listu od algi.
Secite oštrim nožem

Kašikom se kompletan list algi prekrije tankim slojem pirinča. Onda se na gornjoj ivici naređa jedna linija ribe i druga od avokada.

Polako se i ravnomerno umota suši uz pomoć plastične folije. Prilikom motanja se steže i kada se lepo učvrsti i ohladi seče se velikim oštrim nožem.

Pročitajte još: Uradite detoks organizma, oslabite i podignite imunitet uz pomoć VITAMINSKE salate (FOTO)

Možete napraviti i "kalifornijski suši" tako što ćete pirinač lepiti sa spoljne strane i posuti susamom, a sa unutrašnje se ređaju avokado i losos.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.