· · Komentara: 0
DORUČAK

Ne bacajte STARI HLEB, napravite FRANCUSKI TOST (FOTO)

Uvek je velika šteta baciti hleb, čak i kada je stari i suv. Stari recept nudi rešnje.

1594622569_hlebUglavna.jpg
Foto: A. M.

Hleb u jaja u različitim delovima Srbije zovu drugačije: prženice, kvašenice, pofezne, bundaš kenjer, zavijače, rutavci, a negde moče. Ukoliko u SAD poželite da jedete hleb u jaja morate da tražite "francuski tost", a u Francuskoj - izgubljeni hleb.

Pročitaje još: Isto, a potpuno drugačije: Napravite dobro poznato jelo u MIKRO varijanti (FOTO)

Sastojci:

  • jaja
  • stari hleb
  • malo mleka
  • prstohvat soli
  • ulje

Priprema:

Iseku se kriške starog hleba i nikada se ne pravi sa novim, jer je mek. Jaja se izmute, doda se prstohvat soli i malo mleka. Koliko je jaja potrebno odrediće veličina jajeta i kriški hleba. Obično su dva jajeta sasvim dovoljna za tri velika parčeta hleba.

Koliko je jaja potrebno zavisi od veličine kriški hleba, pa koristite sva jaja odmah.

Jedu se slane ili slatke Foto: A.M.

Uključi se ringla na kojoj je tiganj sa uljem. Neke domaćice iseku koricu, pa bez nje umaču hleb u jaja, jer su tako mekše. Dakle, kriške se umoče u jaja, ocede i stave u tiganj. Jačina ringle se odmah smanji na pola. Čim porumeni, kriška hleba se okrene.

Na tanjir se stavi salveta i ispržen hleb se odloži na papir da se ocedi ulje.

Pročitajte još: Stižu NENAJAVLJENI GOSTI? Nema razloga za PANIKU, napravite KOLAČ za samo 10 minuta

Hleb u jaja je neutralnog ukusa i može da se jede kao slatko ili slano jelo.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.