· · Komentara: 0
ZANIMLJIVOSTI

U ovim DRŽAVAMA su najukusnija jela na svetu, a jedno je iz SRBIJE

Hrana je sigurno jedan od najvećih podsticaja za odlazak na neko putovanje

1593704782_Depositphotos_29983711_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Hrana je sigurno jedan od najvećih podsticaja za odlazak na neko putovanje, istraživanje egzotičnih i dalekih krajeva. Zato je CNN sastavio, prema njihovom mišljenju, rang listu najbolje hrane koju je čovečanstvo ikada stvorilo, a ona izgleda ovako: 

1. Kari masaman - Tajland 

Kralj karija – Masaman služi se na Tajlandu i ima sve što jedan kari treba da ima: dobro je začinjen, sladak, sa notom kokosa. To je hrana koja se na Tajlandu prodaje na svakom uglu. 

Pročitajte još: ČIST GRČKI IZUM! Srbe ovog leta u Grčkoj čeka POTPUNI HIT, a sve zbog KORONE

Foto: Depozit

2. Pica napolitana - Italija 

Najbolja pica i dalje je ona iz Napulja, zahvaljujući visokokvalitetnim sastojcima koji idu u nju. Morska so, kvalitetno pšenično brašno, isključivo svež paradajz, maslinovo ulje, bosiljak, rukom umešeno testo i prava zidana peć na drva neophodni su da bi najpoznatija pica bila baš onakva kakva trba da bude.

3. Čokolada - Meksiko 

Ima je u svakoj prodavnici, ali ona originalna, iz Meksika, ipak je nešto sasvim drugačije. Maje su je pile, kasnije se proširila svetom i od tečnog postala trdi proizvod u kome uživaju svi.

Pročitajte još: Otvoren svaki TREĆI hotel, topao svaki 10 KREVET: Beogradski hotelijeri pred BANKROTOM

4. Suši - Japan 

Tradicionalno japansko jelo koje se do 17. veka pripremalo potpuno drugačije nego danas. Hiljadama godina upotrebljavana je fermentisana riba sa pirinčem koja je bila konzervirana solju, a između 17. i 19. veka suši je počeo da se razvija u obliku u kome nam je danas poznat. U Japanu to je jednostavno jelo od pirinča i povrća ili ribe, začinjeno sirćetom, koje se danas služi i kao fast food. 

5. Pekinška patka - Kina

Sporo pečena u pećnici, hrskava, prelivena glazurom maltoznog sirupa, poslužuje se sa palačinkama, lukom i hoisin sosom od soje, belog luka i čilija, ili u slatkom sosu od pasulja. 

Pročitejte još: Hitno! SRBIMA PRESELA GRČKA! Počelo jako nevreme, strahuje se od POPLAVA, na udaru ostrva! (FOTO/VIDEO)

Foto: Depozit

6. Hamburger- Nemačka 

Popularan sendvič u okruglom pecivu čiji je glavni sastojak mleveno meso? Vrstu mesa možete prilagoditi svom ukusu, kao i dodatke od povrća, sira i različitih sosova.

7. Penang asam laksa - Malezija 

Jedno od najpopularnijih jela na Maleziji, začinjeno-kiselkasti bujon (supa) od ribe sa rezancima , čilijem, metvicom, limunskom travom, lukom, ananasom, đumbirom… 

Pročitajte još: Grci spremili posebnu PONUDU i za SRBE jedno IZNENAĐENJE do sada NEVIĐENO (VIDEO/FOTO)

8. Tom jum gong - Tajland 

Škampi, pečurke, paradajz, limunska trava, lišće kafir limete i galangal (biljka slična đumbiru, poznata i kao Tajlandski đumbir), obično sa puno kokosovog mleka i pavlake, sve to čini ovu specifičnu tajlandsku čorbu koja sadrži sve poznate ukuse: kiselo, slano, ljuto i slatko. 

9. Sladoled - globalno 

Foto: Depozit

U svakoj prodavnici i u svakoj poslastičarnici, a srećom i svugde u svetu ima sladoleda. I pored toga što ćemo rado pojesti, manje – više, bilo kakav sladoled, ipak su nam najdraži oni od domaćih sastojaka, pogotovo ako su italijanski… 

Pročitajte još: Ovo je ZVANIČNI DOKUMENT koji daje odgovor na to kada će Srbi moći u Grčku (FOTO)

10. Pileća muamba - Gabon 

Piletina, ljuti čili, beli luk, paradajz, so, biber i bamija sa puno, puno putera glavni su sastojci ovog posebnog afričkog jela.

11. Sarma - Srbija

Definitivno, sarma je najpopularnije i najomiljenije srpsko jelo. Mnogim strancima je to prva hranu koju probaju kada dođu. I zavole je za ceo život. Zbog velike popularnosti za sarmu postoji preko 10 recepata, a svaka domaćica ima svoju “malu tajnu” kako da njena sarma bude baš najbolja!

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.