· · Коментара: 1
РУЧАК ИЗ ШЕРПЕ

Доста вам је САЛАТА? Ево правог летњег освежења из ШЕРПЕ које се кува 20 МИНУТА (ФОТО)

Тиквице могу да се пуне качкавањем, презлама, парадајзом, а ми вам предлажемо класичан рецепт са млевеним месом.

1594811521_tikvicegotove.jpg
Фото: А. М.

Ручак од пуњених тиквице су право освежење за летњи дан. Тиквице су меке и сочне, а многи их једу са павлаком.

Прочитајте још: ЗЕЛЕНИ тањир који даје ЕНЕРГИЈУ и добро РАСПОЛОЖЕЊЕ (ФОТО)

Прво се издинста месо

Састојци:

  • 3 тиквице
  • 2 парадајза
  • шоља пиринча
  • 300 грама млевеног меса
  • 1 црни лук
  • со, бибер
  • босиљак, зачини

Припрема:

Црни лук се очисти, исецка, посоли, побибери и кратко пропржи. Онда се дода млевено месо са зачинима и издинста. Дода се пиринач који је претходно стајао у води због скроба.

Кувају се 20 минута

За то време се тиквице, пресеку на пола уколико су мале, (велике на три дела) и уклони петељка са краја. Унутрашњост тиквице се дуби пажљиво кашикицом. Унутрашњост тиквице се баци, а оне се поставе у дубокој шерпи тако да стоје.

Парадајзом попуните празнине између тиквица.

Парадајз се опере и исеку се капице величине отвора тиквица. Уколико нема довољно тиквица парчад парадајза забодите између њих да би стајале усправно. Тиквице пажљиво напуните млевеним месом и пиринчем, а онда отвор затворите капицом од парадајза.

Прочитајте још: Стижу НЕНАЈАВЉЕНИ ГОСТИ? Нема разлога за ПАНИКУ, направите КОЛАЧ за само 10 минута

Тиквице полијте водом коју сте сипали у тигањ у којем се динстало месо. Полијте их са толико воде да огрезну. Тиквице се кувају најмање 20 минута док се пиринач не скува, а да су готове провери се виљушком да ли су омекле.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.