· · Коментара: 0
ДИЈЕТА

Ослабите и освежите организам салатом од беби СПАНАЋА са орасима и сиром

Најбрже се слаби када се за ручак једе салата. Пролеће је и сада се једе свеже поврће, а зелениша има довољно да се од њега направи витаминска салата.

Spanacsal.jpg
Фото: А. М.

Свеж беби-спанаћ је једна од најукуснијих и најздравијих намирница која треба да се једе у пролеће. Препун је гвожђа и изузетно је хранљив, а уз леп прелив може да замени ручак.

Прочитајте још: Дијета је добра ако човек не гладује и ОБАВЕЗНО уноси две ствари

Укусно и здраво
Фото: А. М.

Да би се направила ова салата веома је важно набавити беби-спанаћ, јер је сладак. Старији спанаћ је мало горак и мора да се термички обради да би био укусан. За једну особу довољна је пуна шака спанаћа.

Састојци:

  • кеса беби-спанаћа
  • шака ораха
  • комад сира
  • сув парадајз (према жељи)
  • шака сувог грожђа или брусница
Дресинг за салату
Фото: А. М.

Беби-спанаћ не мора да се чисти, али веће и јаче дршке листова треба да се уклоне. Спанаћ се опере и оцеди. Ораси се исеку на мање комаде, а сир се исецка на комадиће или издроби.

Салата може да се једе без дресинга, али је са њим укуснија.

Прелив:

  • кашика сенфа
  • кашика меда
  • кашика јабуковог сирћета
  • мало маслиновог уља

Прочитајте још: Волите храну која гоји? Сада исто то можете јести, али у ЗДРАВОМ ОБЛИКУ

Сенф, мед и јабуково сирће се лепо помешају и прелије се салата. Одозго се прелије са мало маслиновог уља.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.