· · Коментара: 0
ХЕРПЕС

Прашак за пециво и још 10 ДОМАЋИХ лекова за ХЕРПЕС НА УСНАМА

Инкубација траје до четрнаест дана, али свако другачије реагује. Може да се излечи и провереним народним рецептима.

1593439307_woman-1246224_1280.jpg

Херпес је неугодна вирусна инфекција која се муњевито преноси пољупцима или употребом заједничког прибора за јело. Овај вирус је након тога стално присутан у организму, скривен у нерву близу уста и носа. А на површину избија тек након што ослаби имунитет.

Прочитајте још: Све што смо знали о здравој исхрани је ЛАЖ! Ово је ПРАВИЛО о доручку, ручку и вечери

Могу се јавити три стадијума херпеса. Током првог избија грозница на усни, а могући су и температура и болови у мишићима. Вирус може да не изазове било какве симптоме, али овај почетни период може да вас завара и одложи почетак лечења.

Витамин Ц
Клиничка истраживања показују да суплементи цинка и витамина Ц, могу да ублаже симптоме херпеса. Витамин Ц повећава ниво глутатиона, протеина који служи изградњи аминокиселине која снажно делује против вируса.
Када је вирус притајен особа није заразна.

Особе код којих је вирус у "притајеној фази" нису заразне, него само оне код којих је вирус испољен на усни или неком другом телу тела. Постоји неколико ефикасних рецепата руске народне медицине који помажу у случају појаве херпеса.

Уље менте

Једноставан начин како се решити херпеса је пеперминт уље, које је богато антивирусним својствима. Користите га три пута дневно тако што ћете га намазати на грозницу и оставити да делује.


Бели лук је антибиотик Фото: Депозитфото

Бели лук

Ово је једноставан и јефтин начин да се решите херпеса што пре. Очистите чен белог лука, пресеците на пола и утрљајавајте на проблематично место 2-3 пута дневно.

Вата са хидрогеном
Трипроцентни хидроген пероксид је више него добар за лечење херпеса. Потребно је само да умочите комад вате и нанесете на усну. Јавиће се пена као реакција а може мало и да вас пецка, али ће исушити херпес и максимално смањити његову видљивост. Користите га на свака три сата.

Помоћ меда

Ако тражите начин како да се решите херпеса, нема боље варијанте од меда. Његова антимикролошка својства учиниће да се упала смањи, умириће иритацију, помоћи да се грозница на усни сасуши и нестане. Само нанесите мало меда на херпес и оставите 10 минута да делује.

Паста од прашка за пециво суши пликове!
Мед умирује бол Фото: Депозитфото

Прашак за пециво

Паста од прашка за пециво и воде ће исушити пликове и умањити свраб. Додајте довољно воде сувом прашку за пециво да се направи паста, а затим је нанесите на оболело место.

Горска со се ставља директно на оболело место.

Горка со

Паста направљена од горке соли и воде такође може да помогне. Ставите је директно на оболело место и понављајте то онолико често колико вам одговара.

Сода бикарбона
Направите раствор соде бикарбоне. У 100 милилитара воде прокувајте кашичицу соде бикарбоне. ОНеколико пута дневно умачете ватицу у овај раствор и ставлајте на усне. Помоћи ће да се рана засуши и смањиће пецкање и свраб.

Лимун трава

Скувајте чај од лимун-траве која се ефикасно бори против вируса хепеса. Чај направите тако што ћете полако кувати 2 кафене кашике ове осушене биљке у шољи кључале воде. Пустите да се охлади и онда га ватом утапкајте директно на оболела места.

Прочитајте још: У царској Русији важио је за ИЗУЗЕТАН ЛЕК, а излечио је Чехова и Толстоја - сада га можете спремити сами код куће

Матичњак и ехинацеа

Матичњак се такође показао делотворним у борби против херпеса. Саветује се литар јаког чаја од матичњака дневно уз узимање тинктуре или капсула ехинацее.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.