· · Коментара: 0
КОРОНА

ПИТАЛИ смо стручњака: Осећате бол после скидања МАСКЕ? Ево шта вам је ЧИНИТИ

Веома је важно да пронађете маску која не притиска лице и не затеже ушну шкољку, да не бисте завршили код доктора.

1595244702_maska.jpg
Фото: Пиксабеј

Колико су опасне повреде ушне шкољке услед ношења маске? Сигурно сте се ово питали после скиња маске која вас затеже око уха.

Прочитајте још: Потврђено! Од тога како ХОДАТЕ зависи да ли ћете се заразити КОРОНОМ - постоји ОБЈАШЊЕЊЕ

- Уколико је бол умерен и након скидања маске не остају дуготрајни отоци и подливи, последица не би требало да буде - каже др Светлана Ваљаревић, специјалиста ОРЛ.

Међутим, некада бол траје дуго. Ако у року од неколико сати не прође бол, оток или се јави крвни подлив, исто место не би требало да буде под притиском све док тегобе не прођу.

Ако се појави велики оток ушне шкољке идите обавезно код доктора, јер се крв накупила!

- Велики оток ушне шкољке требало би да прегледа оториноларинголог да би се искључила могућност накупљања крви између хрскавице и омотача хрскавице - истиче др Ваљаревић.

Ипак, овакве трауме изразито су ретко изазване стезањем ластиша.

Прочитајте још: "Ником не верујте!" Доктор Максим тврди: Да бисте победили корону, ЗАКИСЕЛИТЕ СВОЈУ КРВ

- Уколико маску носите неколико сати у току дана без прекида, замолите некога да вам ластиш који иначе иде иза једног и другог уха завеже делом завоја, газе или неке тканине на потиљку главе - закључује докторка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.