· · Коментара: 0
КОРОНА

Међу људима који су одабрали да РАДЕ ОД КУЋЕ утврђен ОВАЈ СИНДРОМ: Ево и како се ЛЕЧИ

Довољно је да проведете пет минута на друштвеним мрежама и одгледате једне вести и да се разболите од овог синдрома.

1595237412_strah.jpg
Фото: Пиксабеј

Тешко вам је да останете оптимистични и често вас обухватају црне мисли? То је нормално у време епидемије, а има и стручан назив.

Прочитајте још: Потврђен ПРВИ СЛУЧАЈ БУБОНСКЕ КУГЕ у Америци, а ово су СИМПТОМИ нове пошати која ПРЕТИ ЧОВЕЧАНСТВУ

Ове године смо чули толико лоше вести да смо испунили "квоту" до децембра, а тек је јул... Дакле, ако вам се по глави роје депресивне мисли научници знају шта вам је!

Гербнер Фото: Youtube/ screenshot Challenging Media
Свет је опасно место...

- Свет је негостољубиво, опасно, сурово и насилно место, а ово сазнање код људи изазива потребу да се заштите од спољашњег света - каже Кристофер Фергусон, професор психологије на Стесон универзитету Флориде.

Синдром изазива ТВ.

У науци је ово стање познато као "Mean world syndrome", а подразумева особу која стално прати вести које су, углавном, лоше. Без обзира да ли су то саобраћајне несреће, елементарне непогоде, рат негде у свету, ове особе бирају лоше вести како би себи сваког дана доказале да је свет опасно место за живот.

Прочтитате још: НИЈЕ КАКО СЕ МИСЛИЛО! Корона вирус претвара људске ћелије у ЗОМБИЈЕ који пуштају изданке и шире се по целом телу (ФОТО)

Овај синдром је први приметио др Џорџ Гербнер још седамдесетих година када је телевизор полако, али сигурно улазио у домове људи широм планете. Гарбнер је утврдио и неколико стадијума, написао неколико студија и све их довео у везу са масмедијима.

Деца су најугорженија Фото: Пикасбеј
Лоше вести претварају децу у лоше људе.

Гарбер је успео да, пре смрти 2006. године, докаже да осећање које стварају вести да је свет "зло место" има директну везу са психолошким стањем деце. Године 2009. америчка Академија педијатрије је довела у везу лоше телевизијске вести са агресијом међу децом.

Синдром је познат, али је  експлодирао у време короне као епидемија!

Овај синдром је годинама познат, али је у време короне, једноставно, експлодирао попут епидемије. Наиме, страх се увукао међу народ, али истраживања још нису утврдила колико људи пати од овог синдрома. Међутим, свака особа која инсистира да раду од куће на прагу је обољевања.

Особа која инсистира да ради од куће је на добром путу да оболи од овог синдрома.

Фергусон упозорава да су у највећој опасности деца која ће, посматрајући уплашене родитеље како гледају вести, почети да имитирају њихов став према животу.

Прочитајте још: Деценијама су нас ПРИПРЕМАЛИ за КОРОНУ, а овај МУРАЛ је ДОКАЗ! (ФОТО)

Профеоср Фергусон саветује људима да не гледају телевизију и не прате вести, као и да добро мућну главом и погледају ствари из потпуно друог угла:

- Сви параметри показују да је данас најбољи тренутак да се живи, јер су наука и медицина на високом нивоу, а свет је третнуно најмирољубивији од свог настанка - закључује Фергусом.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.