· · Коментара: 0
ВИРУС

Плашите се КОРОНЕ? На ове свакодневне АКТИВНОСТИ посебно обратите ПАЖЊУ

Навике које јачају имунитет су нам сада неопходне

1594850088_coronavirus-4914026_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Чињеница је да је у нашој земљи у јеку талас вируса корона и да је веома важно да се подигне свест о одговорности за сопствено, али и туђе здравље.

Да би се организам одбранио од корона вируса, веома је битно да побољшате ваш имунолошки систем, у чему вам може помоћи низ здравих навика.

Прочитајте још: ПАМУЧНЕ маске помажу у заштити, али само ако их ПРАВИЛНО ДЕЗИНФИКУЈЕТЕ! Ево и како

Фото: Пиxабаy

Потрудите се да спавате истовремено

Период у коме спавате је време када се ваш организам регенерише и ослобађа од стреса. Уколико имате редован распоред спавања, ваш организам биће одморнији и отпорнији на штетне утицаје из спољашње средине.

Боравак на сунцу

Будите између десет и тридесет минута изложени сунчевој светлости, без заштитног фактора. На тај начин подстакните организам да произведе неопходну количину витамина Д.

Прочитајте још: Витамин К нам је САДА НЕОПХОДАН за наш имунитет! Њега НЕМА у облику шумећих таблета, али ево како да га унесете

Повећајте унос магнезијума

Сада је више него икада важно да у јеловник укључите намирнице богате магнезијумом. Покушајте да у своје оброке убаците спанаћ, махунарке и орашасте плодове како бисте природно, без додатака исхрани, ојачали имунитет.

Водите рачуна о амбијенту у којем спавате

Веома је важно да додатну пажњу обратите на хигијену вашег кревета. Редовно мењајте постељину, трудите се да у кревет одлазите у чистој пиџами, истуширани и са чистом кожом лица. Уз то, веома је битно да простор у коме спавате увек буде добро проветрен.

Фото: Пиxабаy

Прочитајте још: Ако лоше спавате и немате концентрацију, ево РЕШЕЊА!

Ослободите се стреса

Хормон стреса, додатно утиче на ваш имунитет, који постаје додатно слабији. Зато је веома важно да научите да контролишете свакодневне изворе стреса. Потрудите се да се издигнете изнад ситуације и ослободите се стреса, јер је сада здравље приоритет.

Вежбајте

Пожељно би било да вежбате код куће. Получасовни тренинг у вашем организму направиће неопходан баланс, хормона, минерала и витамина, а знојењем ћете избацити токсине и тако додатно прочистити организам.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.