· · Коментара: 0
музика

Истраживања кажу да ова песма СМАЊУЈЕ СТРЕС за 65%, али је не смете слушати док ВОЗИТЕ

Постоје многи начини за борбу против стреса и свако треба да имај свој механизам за смиривање и опуштање. Један од најуниверзалнијих начина је слушање музике, у зависности од преференци појединаца.

1595414881_girl-1357485_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

И наука је потврдила да слушање музике може да буде добро за нашу психу, а доказ за то је да су аудио терапије дуго популарне као начин опуштања и бриге о здрављу. Музика је заправо вековима уназад била алат многих аутохтоних народа за колективно оснаживање, чак и у племенским условима. А недавно је спроведено истраживање о томе које песме су најбоље за опуштање и умањивање стреса и анксиозности.

Прочитајте још: Последњи цртани који је одобрио Волт Дизни иза кога стоји ИСТИНИТА ПРИЧА о најбогатијим париским МАЧКАМА

Аудио терапије као начин опуштања и бриге о здрављу!
Истраживање
Студија је спроведена у Уједињеном Краљевству, а учествовали су људи који су покушавали што брже да реше тешке загонетке, које изазивају стрес и напетост. Испитаници су током свега тога слушали различите песме и мерена им је мождана активност и бележен им је пулс, притисак и број удисаја у минуту. Резултати су открили 10 песама за смирење и закључено је да је број један на листи драстичније утицао на умањивање анксиозности (за 65%).

Постоји многи начини за борбу против стреса и свако треба да имај свој механизам за смиривање и опуштање. Један од најуниверзалнијих начина је слушање музике, у зависности од преференци појединаца.

У питању је песма Wеигхтлесс, групе Марцони Унион, која је и направљена са том сврхом. Ова група је сарађивала са звучним терапеутима и пажљиво слагала хармоније, ритмове и бас линије да би снизила притисак и умањила ниво хормона стреса кортизола у испитаницима. Песма је толико опуштајућа да се не препоручује да је слушате у аутомобилу, јер се можете успавати, већ је њен главни циљ брза релаксација у току ужурбаног дана или пред спавање.

Прочитајте још: Осећате да вам фали ЕНЕРГИЈА? Промените ових 10 СТВАРИ у свом ДОМУ и све ће бити другачије

Песма је толико опуштајућа да је не треба слушати у аутомобилу јер се можете успавати!

Како је стрес једна од пошасти модерног света, врло је важно бити свестан негативног утицаја који он има на наше здравље и учинити све што је у нашој моћи да га спречимо. Стрес изазива многе болести и не треба допуштати себи да дуго будемо изложени таквим стањима.

Прочитајте још: Да ли је ПЛАВА добра за ДОМ? Да, али само под ОВИМ условом

Музика је један од бројних савезника и треба користити све њене благодети када је могуће. У наставку можете видети свих десет песама које су се издвојиле као најбоље у току горепоменутог истраживања.

Wеигтлесс – Марцони Унион
Елецтра – Аирстреам
Мелломаниац (Цхилл Оут Миx) – Ђ Схах
Wатермарк – Ења
Страwберрy Сwинг – Цолдплаy
Плеасе Дон’т Го – Барцелона
Пуре Схорес – Алл Саинтс
Сомеоне Лике Yоу – Адел
Цанзонетта Сулл’ариа – Моцарт
Wе Цан Флy – Руе ду Солеил (Цафé Дел Мар)

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.